2 yol var kardeşim:
Güzel işler yapıp şanslıysan aradan sıyrılır ufaktan para kazanırsın ( bknz. Barış Özcan) ki bu ülkede bu zor.
Recep İvedik tarzı ya da Ekin Soyak tarzı nefis(!) işlere imza atar parayı çuvalla götürürsün çünkü kitlen muazzam zevk sahibi olur ve böyle enfes (!) işlerden çok hoşlanır.
YOUTUBE DÜŞÜNÜRSEN YUKARISI GEÇERLİ!

Makale yazarak para kazanmak istiyorum diyorsan, Türkçe içerikte ya en iyi ya da ilk olmak zorundasın. Ha ne olur, kodaman bir gazete gelir senin içeriğini paylaşır senden üste çıkar balı kaymağı götürür. Şans işi. Ama manevi açıdan, ben yaptım hem de çalınmaya değer birşey yaptım dersin. Ha sinirden kalpten gitme ihtimalinde var.

Makale işinde ikinci seçenek ise yabancı dilde içerik üretmek. Oralarda rekabet fazla ama temiz adamlar. Ha çakalı çıkıyor da buradaki kadar değil. Makaleni alır mesela en azından alttan kaynak linki de ekler.

Yabancı dil öğren kardeşim, sonuçta kazanacağın tüm paralar ülkeye girerken 3 katı ile girecek. Yani bizimkiler 0.01 TL ile reklam verirken elin adamı 0.01 $ ile reklam verince 0.03 TL kazanıyorsun.

Bir de fazla soru sorma millete, kendi yapamadığı şeyleri çoğu sen de yapamazsın ya diye ittirmeye çalışabilir. Kendi kendine birşeyler bulanlar da arada bir birşeyler yazar buralarda, suistimal edilir, daha da konuşmaz falan. Hayat garip, vapurlar. Sevgiler saygılar.