ytbattal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı geceler r10.net ailesi öncelikle bayramınızı kutlar kardeşlerimin gözünden abilerimin ellerinden öperim.

Ben 20 yaşında üniverste öğrencisiyim. Yani daha tecrübe edinmem gereken çok şey var.

Web tasarım işlerine daha önce çok kez girdim ama olmadı kendime bu sektörde yer bulamadım bir türlü.

Son olarak Agario serveri açtım 1 ayda 150Tl kazanıp aha dedim oldu ama maalesef sunucu parası bulamadım için oda yarıda kaldi.

Bana şöyle güzel bir ders verecek abim veya kardeşim arıyorum. Nasıl bir giriş yapmam gerektiğini ne tür bir web sitesi kurmam gerektiğini kafama vura vura anlatsın böyle. Gerkirse skypeden canlı, bilgisayara bağlanıp göstere göstere benim kafama sokmasını istiyorum.

Yaş oldu 20 babadan para istemekte utanır oldum. En azından aylik giderlerimi karşılaya bilmek istiyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Dostum merhaba,10 seneyi geçti daha yeni yeni para kazanmaya başlar olduk. Tabi bununla beraber internet ekosisteminde birçok fırsatta kaçtı. Kaçanlara üzülmüyorum. Nacizane verebileceğim birkaç tavsiye olacaktır.

Öncelikle içinde bulunduğun durumu çok iyi anladığımı bil konuşacaklarımı ona göre dinle. Muhakkak okulu seviyor ve yapabildiğini düşünyorsan devam etmelisin eğer cevabın hayır ise,bir işe gir ve başla çalışmaya,internet piyasasındaki pasta daraldı eskisi gibi bunu iş olarak görmek ve yapmak zorlaştı ancak hala bir şans var şahsi tecrübelerime dayanarak (web'in hangi alanına ilgi duyduğunu bilmeden konuşuyorum) söyleyebilirim ki,ilk etapta bir siteye bir uygulamaya bir youtube hesabını geliştirmeyi düşünme. Önce kendine yatırım yap ve bu yatırım süreci devam ederken sevdiğin tek bir konuyla alakalı bir içerik sitesi oluştur ve web'de işlerin nasıl yürüdüğünü canlı canlı takip ve test et.

Sevdiğin işi yaparken para kaygısı gütme. Bir süre sonra eğer sen doğru adımları atarsan ve işin çakallığına kaçmayı düşünmezsen seni seven ve yaptığın işlerin arkasında duran bir kitle oluşak. O kitleye iyi bak. İşin başarılı yada başarısız olduğunu düşünmeden sabırla iyi niyete ve çalışarak devam et. Gün gelecek o açtığın site veya ondan öğrendiğin şeyler, seni mutlu edecek gerek maddi gerek manevi..

Kendimi nasıl geliştirebilirim? Kendime nasıl yatırım yapabilirim diye soruyorsan,benim sizlere önerebileceğim birkaç kategori mevcut, backend frontend geliştiricilik uygulama geliştiricilik SEO bunlardan bir kaçıdır. Yaşın genç olmasına istinaden oyun yapımcılığındada kendini geliştirebilirsin. Ancak gerçekten bu bahsettiklerimde sağlam bir eleman olmak istiyorsan, ingilizce bilmen gerekir. Çünkü yabancı kaynaklar Türkiye'den çok ileride ve bilgi dolu. En azından teknik ingilizceye hakim olursan okuduğunu anlar hale gelirsin ana hatlarıyla.

Sözü fazla uzattım hakkınızı helal edin, yukarıda ki büyük paragraflarda özetlemek istediğim şeyi birkaç kelime ile anlatmak gerekirse,

Kopyalama,sürekli ol,sabır et,çalış

Selamlar.