Merhaba arkadaşlar, eskiden kronik astım hastasıydım. Nerdeyse anzer balı sayesinde yendim. 2-3 ay'da bir yemeyi düşünüyorum. Şöyle yiyince boğazı yakacak ciğerleri açacak cinsten bir bal istiyorum. Dediğim gibi düzenli alıcam.
Ancak balların hakiki olmasını istiyorum, bal çakma veya şeker dolu olursa büyük sıkıntı çıkarırım baştan söyleyeyim.
Fiyatı da süpermiş, kralsın hocam muhakkak haberini bekliyorum. Çok teşekkürler.
Varsa hocam haber verin biz de nasiplenelim inşallah
Bende isterim hocam.
Ya bu arılar balı doğadan alıyor demi doğadaki ağaçlardan domatesten çiçekden vesaire vesaire ya yediklerimiz organik değilken gübreli ile bal nasıl organik olacak ağaca at gübreyi arı gelsin gübreli ağaçdan balu toplasın organik bal olmaz şeker dökülmeyen verilmeyen arı yoktur kışın arı acından ölür ki olsa bile organik bal üreticinin tüketimini anca karşılayabileceği kadar üretebilir arı
Telefondan Yazıldı
Zaten kışın arıdan bal beklemek olmaz, gezip tozutabileceği bi hava yok çünkü. Kışın, geçmiş senenin balları satılıyor zaten.
Anzer balı senede sadece Rize'de ve sadece 1-2 ton üretildiği için kilosu 900 civarı.
Kestan balını her türlü hastalıkta da kullanabilirsiniz (özellikle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda) ama bu bal öyle ekmeğe sür ye şeklinde kullanılmaz (acı olduğu için). Bir bardak süte bir yemek kaşığı atarsın ve iyive karıştırıp içersin.
Konuyu sık kullanılanlara ekledim arkadaşlar eğer kestane balı olursa aklımdasınız ilk size haber edicem
Arkadaşlar bu sene bir miktar bal oldu kilosunu 150 tl olarak belirlediler . Eğer ihtiyacınız var ise 5 kilo kadar satacağım .
Kestane balıdır şekersizdir .