bsinternet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Konsoldan php -v yapınca aşağıdaki gibi görebiliyor musunuz?

PHP 5.6.23 (cli) (built: Jun 22 2016 08:56:52)
Copyright (c) 1997-2016 The PHP Group
Zend Engine v2.6.0, Copyright (c) 1998-2016 Zend Technologies

Aslında ilk komutun yaptığı iş sizin rpm -Uvh https://dl.fedoraproject.org/pub/epe...t-7.noarch.rpm komutuyla aynı - EPEL reposunu aktif ediyorsunuz, oraya takılmayın.

O aslında remi-release-7*.rpm adında bir dosya olmadığını söylüyor. EPEL için indirdiğniz dosyada 7'den sonrası var ama remi olanda yok. "rpm -Uvh remi-release-7.rpm epel-release-7*.rpm" olarak denediğinizde sorun kalmayacaktır.

Bu belirttiğiniz adımları baz alarak düşündüğümde, ilgili hatayı aldığınız zaman nginx loglarına bakmanızı öneririm. php-fpm'in aktif olarak çalıştığından emin olun. Aslında genel olarak adımlar doğru görünüyor. Üstte dediğim gibi PHP'nin 5.6 paketleriyle upgrade olduğunu konsoldan php -v yazıp teyit edebilirseniz geriye muhtemelen çözülmesi gereken ufak bir mesele kalacak, logları takip ederek tespit edilebilecek.

Bu üstte belirttiğiniz adımları temiz bir sistem üzerinde sırasıyla takip etiğinizden emin olun. Üst üste bu şekilde farklı repoları aktif edip paketleri birbiriyle karıştırmak işi sizin için çok daha zorlaştıracaktır.

Eğer işin içinden çıkamazsanız özel mesaj ile Teamviewer ya da erişim bilgilerini gönderin, bir göz atalım.

İyi günler.

Saygılarımızla.
Evet hocam. Konsoldan php -v yapınca aşağıdaki gibi görebiliyorum.

PHP 5.6.23 (cli) (built: Jun 22 2016 08:56:52)
Copyright (c) 1997-2016 The PHP Group
Zend Engine v2.6.0, Copyright (c) 1998-2016 Zend Technologies

Ayrıca systemctl status php-fpm.service komutuyla çalıştığını da görüyorum. Tek ihtimal kalıyor o zaman. Bazı komutları üst üste uygulayıp karıştırmış olabilirim. Size zahmet olmazsa 5.6 versiyonunu yükleyen arkadaşın uyguladığı komutların çalışır hallerini benimle paylaşır mısınız? Ben sunucuya format atıp tekrar deneyeceğim de. Sağlıcakla kalın.