English adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alacaksan Toyota alacaksın ne kağıdı Hyundai ya da Peugeot ile karıştırmayalım.Japon arabaları güvenlidir.
@byatlantis;

Karşılaştırmada seçilen C segmentinde (Compact Class)4 araç'a göre;

150bin km ye kadar en sağlam ve hatasız araçlar sırasıyla:

1. sırada Volkswagen Jetta %79,6 hatasızlık payı
2. sırada Ford Focus %68,1 hatasızlık payı
3. sırada Toyota Corolla %66,2 hatasızlık payı
4. sırada Opel Astra %65,8 hatasızlık payı

150bin km ye kadar hafif arızalar (maddi olarak küçük çapta) çıkaran araçlar sırasıyla

1. sırada Volkswagen Jetta %13,3 oranında arızalanma payı
2. sırada Opel Astra %19,1 oranında arızalanma payı
3. sırada Ford Focus %19,3 oranında arızalanma payı
4. sırada Toyota Corolla %21 oranında arızalanma payı

150bin km ye kadar büyük arızalar (maddi olarak büyük çapta) çıkaran araçlar sırasıyla

1. sırada Volkswagen Jetta %7.1 oranında büyük arıza yapma payı
2. sırada Ford Focus %12.6 oranında büyük arıza yapma payı
3. sırada Toyota Corolla %12.8 oranında büyük arıza yapma payı
4. sırada Opel Astra %15.1 oranında büyük arıza yapma payı

En altta yazan tabloda ise şunu diyor: By assemblies yani "Aracın Aksamına Göre Değerler"

Bu sağlamlık testinin içerikleri: Şase ve Direksiyon, Motor ve Çevreye salınım, Kaporta işçilik ve İç mekan, Fren Sistemleri, Elektrik elektronik ve lamba sistemleri.

Bu tablodan da görünüyorki evet Toyota aslında bildiğimiz kadar sorunsuz bir araç değil, hatta küçük çaptaki arızalar sıralamasında sonuncu. Genel anlamda sorunsuzluk ve sağlamlık da ise Volkswagen Jetta ve Ford Focus tan sonra 3. sırayı alabiliyor.alıntı

Saygılarımla.

Ek olarak 98 99 model bir toyota ile bana gelipde 2010 ve üstü aracın güvenliğinin reklamını yapmayın. Toyotanın kağıttan farkı olmadığını ben yaşadıkça görürüm kaput sapasağlam olsun içerisindeki sürücü ve yanındakilere ne kadar en az hasar verir ona bakarım. Ve 1 nisan 2014 galiba kaza yaptım arkadan toyota corolla carptı adamın ön takım hoşafa döndü pert oldu araba kısaca.

ilgili konum: https://www.r10.net/off-topic/1236053...en-yaptim.html