Bir paket Marlboro ( 20li ) Almanya'da 6€. Türk lirası ile 20TL civarı fakat birim olarak düşündüğünüzde adil.

Almanya'da çalışan bir kişi ortalama 1300-1700€ civarı ayda kazanıyor birim olarak 6 birim parayı günde sigaraya veriyor.

Türkiye'de birim olarak bir kişi yine aynı miktar parayı kazanıyor, birim olarak 10-12TL sıgaraya ödüyor.

Bu zamlar insan yararına değil, devlet sigara kartellerinden parada alıyor. Arkadaşlar size zehir satan bir oluşum sizce sizin yararınızı düşünebilirmi? Amaç daha fazla kar etmek başka birşey değil.

2 ay önce elektronik sigara aldım 75Watt taş gibi birşey, içtiğim likitin ham maddelerini alıp karıştırıp kendi likitinizi oluşturup dahada ucuza getirebiliyorsunuz. Günlük masrafim burada 0,50€ bile değildir bu e-sigara için.

Birçok kişiden duydum ben yapamadım, alışamadım benim işim değil. Fakat biraz kasın kendinizi, istediğiniz miktarda nikotin var her çeşit aroma var cihazlarda çeşitli ayarlar var içim zevkinizi bulup sigara lanetini başınızdan def edebilirsiniz. Kullanan bu işi çözen kişiler oldukça da memnunlar.

Kıyaslama yaptınığızda tutun içerisinde katran var, bu katran vücudun heryerini tıkıyor; burun, ağız, damarlar, kalp akciğer vs vs... ve içerisinde birçok daha katkı malzemesi bulunuyor. Örneğin sigaranın filtre içerisinden önden dökülmemesi için ( dolma sigaracılar bilir) tütünün parfümlenme yapılıyor...

Likitin içerisindeki ana malzeme Bitkisel gliserin; bitkisel yağlardan yapılıyor. Bu madde katranla kıyasladığınızda masum bir çocuk gibi kalıyor Tek zararı; hemen hemen bütün e-sigara setuplarında direk akciğere çekim yapildigi icin akciğerin ilerde su toplama gibi bir tehlikesi var. Buda senelerce kullandığınızda sanırım olabilecek bir hasar.

Sigarayı 9 yıl içerisinde 10-12 kez bıraktım tekrar bir dal elime aldığımda yine başladım. Bu e-sigarayı şu anda keyif için içiyorum nikotin bağımlılıyım baya düştü bunu birgün bıraktığımda 6-7 ay veya 1 sene sonra e-sigaramı alacağım çok istediğimde - ve eminimki tekrar beni bağımlılığa götürmeyecek. Buda en güzel noktası...