Metin2Dizayn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar hocam,

Bu konu hakkında bilgilisiniz sanırım bende bir soru sorayım.

17 TC XX Veya 17 TR XX verilebiliyor mu ? Kısacası TC - TR normal araçlara veriliyor mu ?
Merhabalar hocam Çanakkale için 17 TC ve TR serisi bildiğim kadarıyla henüz başlamadı. TS - TG arası var o da Bayramiç ilçesi için veriliyormuş.Sorunuza cevap vereyim evet TR-TC plakalar normal verilebiliyor ama özel kombinasyona bağış isterler büyük ihtimal. İstanbul'da mesela 34 TR XXXX şeklinde plaka görmüştüm. Ayrıca XX TR 325 plakalı bir BMW 3.25 modeli vardı yine internette rastlamıştım.

VEGA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış bilgi vermek istemem ama ücretli şekilde plaka alınacağı için o kombinasyon çıkmamış olsa bile alınabiliyor diye biliyorum.
E devlet üzerinden istediğiniz plakanın öncelikle boşta olup olmadığını da kontrol edin.

Ayrıca özel plaka almak için bir prosedür var. Ankara için örnek vereyim: 06 ARM için araç sahibinin o seriyi veren bir yerde ikamet etmesi gerekiyor. Her ilçe her seriyi veremiyor.
Üç harf Üç rakam kombinasyonu Ankara'da yeni başladığı için aradaki baya bi kombinasyonu geçip vereceklerini pek sanmıyorum hocam. Buna benzer bir olayı Samsun'da arkadaşıma denedik ancak olmadı. Plaka için bekledik O seriye yaklaştığında bağışı yaptık, istediğimiz plaka ayrıldı, o seri plakalanmaya başladığında plakayı alabilmiştik. Tabii Ankara'da sistem farklı olabilir araştırmak lazım. Ayrıca evet plakayı alacak olan araç sahibinin ikametgah adresi o plakanın verilebileceği ilçede / merkezde olması gerekiyor.

Şöyle Örnek verelim mesela Yukardaki arkadaş Çanakkale Merkez içinde 17 AC XXX şeklinde plaka alabilir ama 17 TS XXX şeklinde plaka istiyorsa o plakanın verildiği Bayramiç ilçesinde ikametgahı kayıtlı olması gerekiyor artık. Bağışla bu da halledilebiliyormuş duyduğuma göre ama her yerde aynı olmuyor bu tarz uygulamalar.