Merhaba arkadaşlar
1 hafta önce .co alan adına bir site kurdum.Uzantının Comombia alakası olduğunu düşünmüyordum açıkçası company diye kalmıştı aklımda.İçerik Türkçe olduğu için acaba google bu uzantıyı kolombiya sitelere öncelik verirmi diye bir soru oluştu.Bende siteye <link href='http://www.siteadi.co/' hreflang='tr' rel='alternate'/ şeklinde bir etiket ekledim.Bununlada yetinmedim google webmasters daki Uluslararası Hedefleme alanının ülke kısmını Türkiye dil kısmını Türkçe seçtim.Acaba TR den arama yapan bir kullanıcı anahtar kelimem ile bir arama yaptığında çıkan sonuçlarda benim sıralamamı değiştirir mi? Yoksa pozitif bir değişim yalnızca arama yaptığında dil kısmını Türkçe ülke kısmını Türkiye olarak detaylı arama yaptığında mı olur.Veya hiç birşey yapmamalımıydım ikilemde kaldım açıkçası.
.co alan adını TR içerikte kullanan arkadaşlar nasıl bir yol izlediler?
.co .io .tv domainleri özel uzantılardır. Bu uzantılar coğrafi konuma göre değil uluslararası hedeflemeye göre Google tarafından değerlendirilir. Kısacası .com ile aynı değerdedir ve hiçbirşey yapmanıza gerek yoktur.