çok güzel bir yazı olmuş teşekkür ederim bende çinden bazı şeyler getirip satmak istiyorum. satabilecegimi düşündüğüm bir kaç güzel ürün buldum ve tedarikçilerle irtibata geçtim benim merak ettiğim bir kaç basit konu var bu konularda bilgi sahibi değilim sorularımı yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum.
şahış işletmem var tüm mal alımlarımı resmi olarak yapmak istiyorum ithalat yapabilem için ek bir şey gereklimi gerekliyse nelerdir? ve bunların ek olarak ne gibi maliyetleri oluyor?
örnegin 10bin dolarlık mal alacagım satıcılarla fiyatı anlastım mal yüklendi gelecek malları alabilmem için
%20(çinden) gümrük vergisi, %18 kdv birde aracı kurum gerekiyor herhalde aracı kurum olmadan işlemleri kendim yapabiliyormuyum? yapamıyorsam aracı kurum nekadar para alıyor ürün başımı miktara göre yüzdemi ve bunlar dışında herhangi bir ek maliyet varmı bu konularda bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
birde herhalde elektronik veya bazı ürünlerde ek olarak özel tüketim vergisi alınıyor bunla ilgili bilginiz varmı?
şimdiden teşekür ederim saygılarımla herkese iyi çalışmalar.