Bakara Suresi 187.ayette diyor ki;
Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun.
Saat 3 buçukta tan yeri ağarıyor mu hayır tabiki de.
4 saat 20 dakika önce konyada sabah namazı okundu ama ramazanda pazartesi günü 1 saat daha geri oluyor.Ben de anlamıyorum anlam da veremiyorum vermek de istemiyorum.
Allah Kuran ve sünnet yolunda imanlı bir şekilde ilerlememizi nasip eder inşallah
Hocam ,
Alıntı
Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 Mart 1924 tarihinde[2] Şer'iye ve Evkaf Vekâleti 'nin yerine kurulan, İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli kurumdur. Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 429 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı bir teşkilat olarak kurulmuştur.
Bunlar (şu anda) ülkenin başında bulunan ve bizim dini vecibelerimizi anladığımız dilde bizlere sunan kuruluştur. Eğerki bir yanlış yapıyorsalar bu onların günahı bizim kazamızdır. Başımızdakilerin bir taraftları oynamadan bizi idare etseler bu şekilde çıkan haberlerde olmaz malesef

Hakkımızda hayrlısı.