Uzun yıllar motora binen birisi olarak ve aynı şekilde kuryelik yapan birisi olarak şunu söyleyebilirim, ekipmanlarınızı dikkatli dizin. Korumasız özellikle kasksız bakkala bile gitmeyin derim.
Kısaca pcx'i hatırlayalım. Hondanın çıkartmış olduğu, konforlu, su soğutmalı, sessiz çalışan bir motordur. Gayet ekonomik ve hakkını veren bir bireydir.
Bunun için Ls2 ff351 full face (tam kapalı kask) orta yollu olduğu için iş görebilir. Şahsen ben bunu kullanıyorum. Yalnız internet haberleri ve bir kaç kişinin söylediğine göre bu kasklar sharkdan 4 puan almayıp düşük puan aldığıdır. Ama ben fiyat/performans bakımından uygun olduğu için kuryelik yaptığım yerde de, kendi kişisel motorumda da bu kaskı kullanıyorum.
Akabinde; bir mont şart size. Bu montta başlangıç olabilir ama bütçenize göre daha da kaliteli bir marka alınabilir. Benim kullandığım Prohel Colombia 4 mevsim motorcu montu, dış görünüş korumalık, yazlık-kışlık vs. gayet iyi.
Dizlik almadım, takmadım ama genelde Venom tercih ediliyor.
Kask alırken şuna dikkat etmeyi unutmayın.
(Kaskın üretim tarihi, {bir kaskın raf ömrü vardır, bu ölürse kask görünüş olarak sıfır km gözükür ama içindeki köpükler öldüğü için düştüğünüzde koruma işlevini yerine getiremeyecektir.} Kaskın kafanızı az bir şey sıkması bunun için internette çeşitli videolar var. Örneğin yanak göz kısımları gibi. Bir süre başınızı ağrıtabilir sonra zaten biraz esneme payları var. Tabii M beden giyerken kalkıpta XS almamak gerekir. Kafanızda kesinlikle bol gelmemesi lazım, olası bir durumda tehlike arz eder. vs. vs.)
Kazasız belasız sürüşler.