Bende N53 var Asus'un. Geçen yıl böyle dh-r10 felan derken "termal macun değişimi" yapayım da artık ısınmaya başlayan laptopumu daha ferahlatayım derken, tam tersini gerçekleştirdim. Onun için termal macun değişikliğini %100 olumlu bir sonuç alacak gibi yapmayın aksi durumlarda olabiliyor.
Uzun süre araştırdım soğutucu felan, siz normal bir anda eliniz değmeyecek kadar sıcaklığı hissediyorsanız yüksek ihtimalle işlemcinizi kullanan altta çalışan bazı programlar mevcut. Öncelikle onları deaktif etmeye bakın.
Sonrasında da benim kendi işime yarayan ve maliyetsiz olarak işimi gören sistem de şöyle; laptopun batarya kısmına (deliklere denk gelmeyecek şekilde) 400-500 sayfalık kitap koyuyorum. Bu şekilde laptop yukarı kalkıyor ve altında boşluk oluşuyor. Kitap boyutundan dolayı esnemeler felan çok az oluyor ve sirkülasyondan dolayı laptop sıcaklığım baya düşüyor.
Denemenizi tavsiye ederim.
Bende de Lenovo Z580 var, aynı şekilde baya bir ısınıyordu, termal macun değişimi + kitap koyarak kullanarak sorunu büyük derecede çözdüm hatta buzdolabı poşetinin içine buz koyup daha sonra onu da başka bir poşete koyup kitap ile laptobun arasındaki boşluğa koyduğumda fandan ılık bir hava bile üflüyor tavsiye ederim. Tabi geçici bir çözüm ama denemeye değer. Dikkat edin buzlar dışarı su vermesin sadece soğukluk sağlasın