Hipek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar imzamdaki kestart sayfam google da istediğim kelimede 1. sayfada iken, bi bakıtm tüm sayfalar gitmiş. 2 sitemde de aynı problem. ben ise ne yapmıştım,

Adana Kestart
Adıyaman Kestart
Konya Kestart
İstanbul Kestart

gibi her il için farklı bir yazı oluşturmuştum, içeriğine ise konya'da da hizmet vermekteyiz gibi yazılar yazmıştım. Şimdi google bunu fark edince tüm sayfalarımı sildim, yeniden değerlendirme isteği gönderdim. Muhtemelen google spam'ı kaldırıp sitemi düzeltecek. Şimdi benim isteğimi ben nasıl sağlaırm? örnek veriyorum, zonguldak kestart yazınca ben çıkayım, bu her il için geçerli. her ayrı sayfam spamdaysa sayfa açmadan bunu nasıl yapacağım?
Merhabalar, öncelikle farkında olmadan spam yapmışsınız, köprü bağlantı kullanmak spam çalışmalar arasında yer almaktadır. https://support.google.com/webmaster.../2721311?hl=tr linkinden inceleyebilirsiniz.
Sayfanızın spamda olup olmadığını webmaster console den > manuel işlemler alanından görebilirsiniz, eğer siteniz spamda ise, oluşturmuş olduğunuz köprü sayfaları silerek ki silmişsiniz, yeniden değerlendirme isteğinde bulunabilirsiniz.
İstediğiniz kelimeler ön sırada çıkmak için evet farklı yollar izlemeniz gerekiyor. Google'a aldatmaya yönelik hareketlerden uzak durmanız gerekiyor webmaster yardım forumlarında en çok cevapladığımız sorular arasında yer almaktadır. Tüm illerde anahtar kelimede ön sırada çıkmanız için keskart kelimesinde çalışmalar yapmayı deneyebilirsiniz. Keskart kelimesinde ilk sıralar içerisinde yer alırsanız, bir çok lokasyonda zamanla aldığınız trafikler, sitede durma oranları ve yorumlar sayesinde, tüm illerde çıkacak duruma gelirsiniz. Bu süreç içerisinde bilgi verici içerikler yazarak ve içerikleriniz içinde kopya, alıntı, kalite değeri düşük, ziyaret çekemeye yönelik içerikler yayınlamaya dikkat etmeniz gerekiyor.
Selamlar..

Bu sorunuza da cevap vereyim;
Kendim bi çözüm düşündüm,
Alt alan adları açsam 81 adet, 81 farklı site kursam sorun düzelir mi?

Yine aldatmaya yönelik olacaktır. Tam spam cezası almanıza neden olacaktır.

Not:
Googleden banlı olup olmadığınızı web sayfalarından boşu boşuna sorgulamayınız, googlede ban diye bir durum yoktur. Manuel işlem cezası vardır. Ban kontrol siteleri info: ve site: kodlarını koyarak tahminler yürütmektedir. Bu konuya da açıklık getirmek istedim. Cezalı olup olmadığınızı sadece manuel işlemler alanından kontrol ediniz.