merhaba 2. el araç alım satımı ile uğraşıyorum galericiyim
faydalanmak istediğiniz olayı tam anlayamadım. taşıt kredisinin uygun faiz oranı veya "0 km 20 bin tl kadar %0 faiz" veya" ihtiyaç kredisi çıkmadı taşıt kredisi yüklü çekebilirim" gibi şeyleri fırsata çevirmek ise olabilir fakat 0 km aracı satan firma muhtemelen yetkili satıcıdır ve banka aracın borcu bitene kadar haciz uygular yetkili satıcılar biraz kurumsal olurlar ve önce borcu ödeyip sizden vekalet alıp aracı devir almaya yanaşmaya bilirler fakat mümkün.

2. el araca taşıt kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. bazı araçlara %80 %90 a kadar kredi çıkarttığımız oluyor kişinin ödeme durumu ve aracın yaşı vs gibi kriterler baz alınıyor.

Oto alım-satım sonuçta bir ticarettir.Arac satın alınır ve üzerine kar konularak satılır bu böyle sürer.

Bizde bu tarz buna benzer şeyler yaşarız müşterimiz aracı başka bi yerden beğenir kredi ile veya vade ile satın alır bir süre sonra planları değişir veya durumu taksitleri ödememeyi gerektirir.Bize gelir ve arabayı aldığı ücretin altına satar fakat arabanın borcu vardır ödememizi ister bizde vekalet alırız ve nereye borcu varsa öderiz ve kalanını kendisine ödeme yaparak aracın devrini alırız.Bu işlem hafta veya gün sürmez geri alacak kişinin, satıcının nakit gücüne bakar ve 1 saat içinde halledilir.Vekalet Alınır > Borç Ödenir Araç Devir alınır.

Bu gibi durumlarda zarar/risk yönetimini iyi yapmanız gerekir çünki genelde biraz daha düşük fiyata satılır fakat araba iyi bir fiyata satın alınmışsa bir başkasıda ona yakın bir fiyat biçebilir çünki kimse satamayacağı aracı veya kendisine kazandırmayacak arabayı satın almaz.kendinize göre az zararla nakit çevirmiş olabilirsiniz evet mümkün.