RUZGARBERAT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle bilimsel ve enstüti diliyle konuşmasak herkes bir şeyler okuyup anlasana hı ?

- uzun makale iyidir demek doğru olmaz , iyi sıkışır, sıkışırsa patlar demek de doğru olmaz.

* uzun ve konuyu doğru şekilde anlatan makale iyidir diyelim .
* makale , içerik , tanıtım uzunluğu anlatımı ifadesi, sektöre ve amaca göre değişkendir.
* sürekli bir kalıpta / sayıda / formatta yazılan siteler belli bir süre sonra çakılır ( ya benim sitem min 500 kelime ya diyen abiler özellikle )
* google için heran dengeleri, bilindik teorileri, şehir efsaneleri yıkmak anlık bir güncellemeye bakar

- saygılar.
Dediklerin hemen hemen doğru kardeşim. Ancak son maddeye katılmıyorum.

Dengeleri ve teorileri bir anda yıkamaz maalesef içerik konusunda. Zaten google gerizekalı ve asalak bir sistem. Kısacası dizin sitelerinin otomatik versiyonu. 7/24 botları gezer tarar durur. Başka hiç bir halta yaramazlar.

Kısacası biz ve sitelerimiz olmasa, Google hiç bir işe yaramaz. Yani bu tabii ki bir anlatım biçimi, 2016 yılında böyle bir şeyin olma ihtimali sıfır

Son maddene katılmama sebebine gelirsek, arama mantalitesini kullanıcılara, aramalara ve lokasyona göre "yeni yeni" geliştiren Google, bu sistemi programlama ve veri mantığı değişmediği sürece değiştiremez. Ki bu da imkansız. Çünkü bu algoritmalar belirli matematiksel hesaplamalarla yapılır ve sonuç buna göre yansıtılır.

"Standart matematik teorilerine ve formüllerine göre" ayarladığı algoritmayı, maalesef bizlerde anlayabiliyoruz az çok... Bu yüzden bu sistemin değişmesi imkansız, hatta yakın sürede daha kolay anlaşılabilir bir hâle gelecek.

Bir önceki postumda da yazdığım gibi, aradaki şeyleri "irdelememizi" istiyor. İrdelenince de Alkadrazın dediği kümeler ve osmanbeyin dediği kaliteli içerikler ortaya çıkıyor...

Olay budur