aLKaDraZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
...uzun belgeler fazla sayıda farklı terim içerir. Bu da bir sorgu ile belgenin eşleşme sayısını arttırırken aynı zamanda da belge doküman benzerliğini arttırır ve erişimde kısa belgelere göre uzun belgeleri daha şanslı bir konuma getirir...
Kesinlikle doğru

Aslında çok daha yakından incelediğimizde makale uzunlukları ile sıralamalar arasında çokta fazla bir ilişki yok.
Tablodaki ilk sütun orijinal makalenin "byte" miktarını veriyor.
Bu rakam aynı anda makaledeki boşluksuz karakter sayısını veriyor (hemen hemen)

orijinal makale : 1439 - 17381 - 16638... (byte)
orijinal makale : 1423 - 17255 - 16468... (boşluksuz karakter sayıları)

Hangi anahtar kelimede denenirse denensin sıralamalar ile ciddi anlamda bir ilişkisi yok (makale uzunluğunun)

Hatta ve hatta ileri sıralara gittikçe uzun makalelerin daha etkili olduğunu düşünen kişilerin makaleleri ile daha fazla karşılaşılıyor. İçeriğine baktığınızda ise çoğu resmen zırva.

Türk Dil Kurumu'nun tüm kaynaklarını (kitaplar ve hocalar) kullanabildiğim için uzun zamandır "semantik" ile iç içeyim. Yaptığım en büyük ilerleme;
- Bir paragrafın kendinden önceki ve sonraki paragrafla
- Bir kelimenin kendinden 4-5 kelime önceki ve yine 4-5 kelime sonraki kelime ile ciddi anlamda yakından ilişkili olduğu üzerine.

Uzun süredir bunu formüle dökmeye çalışıyorum. Aslında bir şeyler yakaladım.
Yakaladığımdan neredeyse kesin eminim çünkü formüle dökebildiğim hangi makaleyi yayınlasam direk spama giriyor... yani 1-2 saat kadar sonra ilk 500 den uçuyor

Demek ki doğru yoldayım

Ah keşke daha fazla vakit ayırabilsem... ama öncelikli sorumluluklar alınmış işler verilen sözler yaşamak, tadına varmak zorunda olduğum hayatım vs. vs.

Sevgiler
.