merhaba hayırlı ramazanlar
geçen gün ikinci el laptop aldım ve aldığım kişi evli barklı yaşını başını almış bir "adam" idi. bu şark kurnazı şeref yoksunu arkadaşı süründürmeyi bilirdim ancak işlerim yoğun ve Allah'a havale ettim. yani 50 liralık bir şey için nedir kardeşim oran buran oynuyor. delikanlı gibi şurada burada sorun var desen ne olur be?
neyse,
arkadaşlar bu laptop 65w adaptör ile çalışıyormuş. 65w adaptör olmayınca tam performansı göstermiyor sanırım. ben de 65w adaptör aldım ama yan sanayi idi. şimdi taktığımda yine girişte 65w adaptör ile kullanırsanız tam performans alırsınız diyor. sanırım orijinal dell adaptörü kullanırsanız demek istiyor. şimdi ben bios sıfırlayıp tekrar tekrar res atıp masaüstüne geldiğimde pc normal mi yoksa kasılarak mı çalışıyor diye kontrol ediyorum bu haliyle. ben bu laptobu normal şekilde nasıl kullanabilirim? tam olarak problem nedir, sadece orijinal adaptör mü yoksa anakartının güç devrelerinde filan da sorun mu var? şimdiden teşekkürler
65w adaptör kullanın uyarısını aldıktan sonra galiba işlemcinin belirli kısmını kullandırtmıyor pc, önceki adaptörü 90watt'tı. pil bozuk sanırım dünden beri şarj ettim ama pili taktığımda yekten gidiyor performans
pilsiz ve defalarca bios sıfırlayıp o 65w uyarı ekranını görmediğimde pc normal çalışıyor.
test modu dediğiniz, ms-dos ekranı gibi bir test kısmı var orası mı?
teşekkür ederim
PC'yi kapat yada Yeniden başlat F12 Tuşuna bas mavi ekran çıkar boot menüsü altında diagnostic yazar. oraya gir. Orda uyarılara evet evet diyerek geç test yapmaya başlar. Donanım sorunu varsa X işareti olarak çıkar zaten
http://teknodestek.com.tr/dell-bilgi...-testi-yapmak/
Birde Cihazın Service Tag yada Modelini verirsen Orj Adaptör kaç watt kaç amper kaç volt bakayım.