Kendi şahsi görüşüm olarak IOS'u tek geçerim.

Yukarıda ki arkadaşların belirtmiş olduğu gibi IOS'a yazılım yazmak biraz maliyetli gibi görünse de Wmvare üzerinden uygulama yazabilirsiniz ilk etapta. Eğer ki baktın bu iş benim işim ben IOS'a yönelmek istiyorum dersen Mac ürünlerini alıp orada devam edebilirsin.

Ben basitçe her iki yazılımı da denedim. Hatta Android ile uygulama bile yazmıştım saçma sapan hatalar alıyordum artık bir yerden sonra bıkkınlık gelmişti benim için. Tabi benim yazdığım zamanlarda Eclipse vardı..

Android Java tabanlı olduğu için başlı başına bir sorun benim açımdan. Java dilini belki de pek sevmediğimden dolayıdır bilemiyorum ama yine de bana yazarken amelelik yapıyormuşsun gibi geliyor.

Birçok ekran çözünürlüğü olduğu için hepsini tek tek kontrol etmen gerekiyor nerdeyse. Uygulama yazdığında kayma olmaması açısından. Orjinal emülatör ü başlı başına bir felaket zaten. Genymotion, Bluestacks ya da diğer emülatörleri kullanman gerekiyor.. Üstelik her cihaz için ayrı bir yükleme yapman gerekiyor emülatöre.

Yapmış olduğun uygulamayı Google Play'e gönderdiğinde anında kopyası diğer kötü içerikli sitelere kopyalanıyor. Bunları da geçtim uygulamanın kaynak kodlarına bakabiliyor insanlar.

Oysa IOS öyle değil. Bana göre herşeyi yalın ve sade geliyor. Ekran çözünürlükleri belirli standartlarda. Orjinal emülatörü problemsiz çalışıyor. Objective C ve Swift dillerine göre yazılım yapabilirsin. Ve ya her iki dili aynı anda kullanabilirsin. Geliştirmiş olduğun uygulamanın kaynak kodlarını senden başka kimse göremez.

Sağlam bir projen olursa bunu ücretli olarak AppStor'a koyup para kazana bilirsin. Diğer türlü de para kazanabilirsin ancak kaynak kodları gözüktüğü için emeklerini başka kullanıcı rahatça alıp kullanabilir.