jabag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba

SEO'dan anlamam ama SEO denince akla gelen en iyi firmalardan hizmet aldım ve tek tek ne tür adımlarla çalıştıklarını izledim. Buna göre bilinen bir kurguyu bilmeyenler için özetlemek ve daha somut hale getirmek istedim.

Aşağıdaki görsel "Google" u konu alan bir belgeselden alınmıştır. Belgeselde Google'un ana mantığının backlink olduğunu ve diğer arama motorlarından öne geçmesindeki artısının bu olduğunu söyler.

HER KÜRE BİR SİTEYİ İFADE EDER

1- Sizin ana siteniz olsun
2- Paravan bir site daha açalım, kendimize rakip çıkaralım
3- Twitter olsun
4- Facebook olsun
5- Wordpress olsun kendimize bir blog kuralım.
6- Blogspot olsun kendimize bir blog kuralım.
7- Linkedin olsun güzel bir profil oluşturalım
8- Pintrest hesabımız olsun
9- Tumbler blogumuz olsun
10- Flickr hesabımız olsun
11- Youtube kanalımız olsun
12 - BU DEĞİŞKEN TANITIM YAZILARIDIR. farklı sitelerden tanıtım alacağız

ŞİMDİ 12 ayrı hesabı kurduk. Yapmamız gereken belirli periyotlarla RESİMDE OKLARIN GÖSTERDİĞİ ŞEKİLDE ağımızı oluşturmaktır. ŞİMDİ SEO ÇALIŞMAYA BAŞLAYABİLİRİZ.

AYRICA BAZI KÜÇÜK TAVSİYELER

1- Sitenizin yaşına bağlı olarak paylaşım sıklığını belirleyiniz.
2- Rakipleriniz sizden daha çok ve daha doğru çalışıyorsa yükselemezsiniz.
3- SEO sadece backlink değildir. Bu nedenle bu işe başlamadan önce sorulacak soru; "kullanıcı arama sonucunda geldiği bu sayfada aradığı şeyi buldu ve memnun ayrıldı mı" olmalıdır.
4- Çevrenizdeki eş dost arkadaşlarınıza "anahtar kelimenizde" arama yaptırıp hangi siteye tıklıyor, neye bakıyor, sitede neleri kullanışlı ve kullanışsız görüyor deneyimleyebilirsiniz. Siz hiç karışmayın sadece konuyu söyleyin ve arama yapıp sonucu bulmasını isteyin, sizin siteye veya rakip siteye girdikten sonra ne tür davranışlarda bulunduğunu izleyin ve buna göre sitenizi başlıklarınızı şekillendirin.
5- Yükselmek için min 3 aylık bir zaman gerekir.

Saygılarımla

12 adım'ın 9'u sosyal medya hesapları açmak üzerine. Piyasada yüzbinlerce hit alan bi çok sitenin hiç sosyal medya hesabı bile yok. Ha yine açılmasında fayda yok mu? tabii ki var ama bu kadar önemli bi kriter değil. Onun dışında yeni başlayanlar için faydası olabilir, elinize saglık