Sımsıcak teşekkürler.
Ben de "bir kişi bile mi çıkmaz ...." diyordum

ifade etmekte güçlük çekiyorum kendimi.
bi 20+yıl önceydi program yazmak... artık benden geçti. Greplerle arama çok iyi, farkı anca öyle kapatıyorum.
Şaşırdığım nokta;
Başlamadan önce bir trend yakalayacağımdan kesin emindim. Yakaladımda. Ama aklımdakinin tam tersi oldu. Daha çok değil, daha az sıkışabilenlerin üstte çıkmasını bekliyordum. şaşırdım.
Çünkü bana göre, bir makalenin daha çok sıkışabilmesi demek daha çok geveleme ve tekrar demekti.
Sonra testi genişlettim. Buradaki en önemli nokta sayfadan sadece "article" bölümlerini almaktı. header footer sidebar reklam vs. bunları hep greple otomatize ettiğim için saf makale bölümü geliyor önüme.
kaynak kodlarından almadım çünkü yanıltırdı... kimi css kullanıyor kimi kullanmıyor vs.
20+ farklı anahtar kelimenin ilk 100 sonucunu aldım. yaklaşık 2000 sayfa oldu.
Sonuçlar:
Genelde 5. sayfadan sonra trendler bozuluyor.
İngilizcedeki trendler diğer dillerden daha düzgün.
Aralarda absürt olanlar çıkıyor (ki bunların araya özellikle serpiştirildiğini düşünüyorum... analizcileri olabildiğince yanıltmak için.)
Türkiye saatiyle gece gelen sonuçlardaki trendler gündüz gelenlerden daha düzgün.
Ve bence çıkan belki de en önemli bilgi, makaleler doğru sıkışma seviyelerine getirilerek sayfa güncellendiğinde +%5-10 gibi bir ek sıralama artışı sağlıyor. Yani bu şu demek. İlk sayfadaki birisi 0,5-1 sıra, 10. sayfadaki birisi 5-10 sıraya kadar sıra atlayabiliyor.
Yani özellikle doğru + temiz + en kısa kodlama ile botların işlerini kolaylaştırdığınızda etkisi gerçekten büyük.
Hatta şunu bile test ettim

Article etiketi kullanılmış makaleleri kesinlikle daha çok seviyor
Yani Evet, haklısınız.
çok ciddi anlamda üzerinde çalışıldığında -tabi ki bilgi veren %100 doğru içeriklerle- kesinlikle sürekli zirve yakalanabiliyor... tabi ki diğer ktirterlerde olabildiğince göz ardı edilmeden.
Sadece cevap yazmak, belki de merak edebileceğiniz sorular için bilgi vermek istedim.
sevgiler, saygılar
.