FR10 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle belirtmek isterim. Kesinlik payı yok arkadaşlar. Lakin penguin izlenimi var işin içinde veya kalite güncellemesi. link alımı yapan sitelerde gerileme görünüyor. Mozla birlikte Aynı anda olması çok ilginç. Bende bu güncellemeye yakalananlardanim 6 adet linkim bulunuyordu. Gerileme oldu. Test amaçlı alınmış linklerdi. Bir çok siteyi inceledim ne kadar link alımı yapan var ise geriledi. Linklerden olup olmadığını anlamak adına reddet yaptım ve alım yaptığım kişiler bilir paravan site ile değiştirdim linkleri. Sıralamada olan paravan sitede sıradan kayboldu. Tamamında yaptığım gözlem otorite düşük ve farklı sitelere link çıkışı yapmış sitelerdi. Emin olmak adına kendi sitemde denenmiş bir durumdur. 10 ncu sıradan 45 lere reddet ile 20 lere geldi. Ahrefsten yaptığım analizlerde son 7 gun içinde sosyal medya harici gelen link yok. Buda google paravan link sistemleri üzerinde güncelleme yaptı veya penguin izleri var. Tanıtım alan sitelerde yaptığım incelemede hiç bir sorun yok. Sadece çok link çıkışlı tanitimlarda gerileme var. Search Engine Gary'e bir soru yöneltmiş. Bir penguin denemesi veya tarihi varmı diye. Cevap panda ve penguin devam ediyor zaman verilmeyecek. Lakin panda sürekli çalışıyor denmiş. Ayrıca rankbrain için sıralama yorumları var. Google hiç bu kadar hızlı olmamıştı. Bende araştırma yapmaya karar verdim neden bu kadar hızlı sonuç veriyor. Sıralamalarda neden hızlı oynamalar var diye. Sonuç rankbrain sıralama üzerinde ne kadar etkisi yok denmiş olsada elde ettiği veriler ile sıralamaya yardımcı oluyor. Bunu google inkar etmiyor. Ve daha ilginç olanı 8 saatlik bir sıralama şansı var. Yeni içerik yazınca iyi bir sıra ile şans veriyor. Bir çok analizden geçiriliyor ve kalıcı sıra veriliyor. Dahada ilginç bir olayı anlatmak gerekirse örneğin denemeniz açısından site yeni ise anahtar kelime gecirilerek yazılan yazı son sıralamada çıkıyor. Peki bu ne anlama geliyor örneğin dün akşam içeriği sıralamada ise url sinde anahtar kelime var ise bir sonraki gün farklı bir konusu url de anahtar kelime bariniyor ise bu makalesi sıralamayı veriyor. Eski siteler de ise, yeni makale anahtar kelimeyi saniyesinde etkiliyor.
Sizlerinde fikirlerini almak istiyorum. İlginç bir durum dün itibari ile yaşayan var mı?
Mobilden yazdığım için kelime hataları olabilir
Yazınız katılıyorum ancak benimde sitem var wordpress tabanlı farklı kategorilerde özgün güncel yazılar yüklü yorum 5.ayına girecek 630+ yazı var her gün en az 3 5 yazı yüklü yorum en az 200 kelimelik link alımı yaptım tanıtım yazısı ise bir kaç günde bir tane alıyorum her hangi bir düşğş yok hitlerin aynı hit aldığım kelimelerde google sıralama aynı ... Sitem 2.ayında Dmoz kaydı alıdı tahminimce link alınsa bile her gün özgün yazılar yüklendiği takdirde bir gerileme olmuyor kanatindeyim siz ne dersiniz?