UtkuKockaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaslar, hastaneye bedava gidiyorsunuz. Okula bedava gidiyorsunuz. Bir cok sosyal aktiviteden ucretsiz yararlaniyorsunuz. Ustune bide vergisiz para kazanmak istiyorsunuz. Cehaletten baska birsey degil sizinki. Amerikada ictiginiz suyun pet sisesi icin vergi odediginizi biliyor muydunuz? Peki okullarin ucretli oldugunu? Kan tahlilinin sigortasi olmayan adama minimum 2000$dan basladigini? Cocuk dogurmanin minimum 50.000$ masraf cikarttigini? Doktorluk okudugunuzda tam 500.000$ borclu mezun oluyorsunuz. Turkiyede nekadar? 0 mi? Hadi geri odemeli bursu sayalim en baba 5000 lira. Ulan bir elektrik faturasi yolluyo akliniz hayaliniz sasar. Su bedava ama bazi bolgelerde haftalik su limiti var. Otobus heryerde yok. Olanda 2$. Aylik ogrenci akbili 43$! Turkiyede 70ti en son.

Kisacasi beyler vergi Turkiyeye ozgu bisey degil. Herkes vergi odemek ZORUNDA.
Yazdıklarına çok güldüm şu an. Senin demen ile Amerika bizde geride
Work and travel ile giden arkadaşlarım nedense senin gibi hiç bahsetmedi. Ayrıca 3 ay çalışıp 4bin $ para ile dönen oldu öğrenci olduğu halde.

Hastane bedava sanıyorsun. 18 yaşından geçmiş olan kişilerden aylık 70 tl kesildiğini bilmiyorsun.
Devlet hastanesine gitsen de eczanede hiç muane ücreti görmedin mi?
Vergisiz kazanç diye bir şey yok. Yıllık bir limitin altındaysanız buna vergi ödemezsiniz. Üstündeyse zaten kazancınız var bir zahmet ödersin. Sanmıyorum burada youtuberlerin yıllık kazancı o meblağa gelsin.

Geri ödemeli burs için yazayım. 4 yıllık şartlarda 20 bin tl veriyor. 5 sene sonra ödemek istediğinde yıllık enflasyon hesaplanır o tutar la birlikte ödersin. Faiz gibi bir şey.

Kıyaslama yaparken biraz bilgili olarak konuşun bol keseden laf atmak kolay. Bilmediğiniz şeylerle cehaletten bahsetmeyin.

Ayrıca bu doktor meselesini anlamadım. 500 bin dolar derken? Hasta başına en çok doktor ve muane süresi fazla olan bir ülkede ilginçmiş.