merhaba
1 - Yaklaşık her fatura için 200TL gümrük ücreti alırlar.
- Gümrükleme hizmeti; gelen malzemenin bedeli , yapılacak işlemler e göre değişen bir fiyattır. Genelleme yapmamak gerekir çünkü rakamlar bazı kıstaslara göre değişebilir.
2016 Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesinde kara yolu ile ithalat işlemlerinde 190TL ücret alınıyor, benim gümrükçümden direk bu tarife şablonu üzerinden çalışıyor. Zaten sunucular ve donanımları sıfır problem ürünler gümrük için bu yüzden yapılacak ekstra bir işlemi çıkmıyor, ekstra kıstaslarda yok.
2-Birde ürünler nakliye firmasından gümrüğe teslim edildiğinde depoya alınır. Bu depo içinde günlük 15-20TL gibi bir ücret ödersiniz
Maalesef böyle bir rakam yok (15-20 TL gibi ) . Havayolu denizyolu karayolu ile gelen malzemelerde ardiye ücreti boyut kg ve kaldığı güne göre değişir. Denizyolu parsiyel yüklerde 1ton aşağısında bile olsa ardiye hesabı 1ton üzerinden yapılır. Havayolu ve karayolu m3 + kg hesabı çalışır. Ardiye bu kıstaslar baz alınarak hesaplanır.
Zaten yazımda farkettiyseniz Europalet ile parsiyel taşınan elektronik aletlerden bahsettim. Yükleyen firma 300kg gecirmez tek palette elektronikte. Zaten benim çalıştığım fiyatta 10TL x ton x gün. Havayolu ile getirmek zaten delilik teslim alındıktan 4 gün sonra gümrüğe indiriliyor Hollandadan.
3-Yani gümrük masraflarınız ister 1.000.000$ lık ürün getirin, ister 5.000$ lık ürün getirin aşağu yukarı aynıdır.
Bu şekilde bir durumda söz konusu değil maalesef. 1m USD lik ürünün kdv si, varsa gümrük vergisi , gümrüklemesi farklı olur . Gümrük şirketleri Müsteşarlık fiyat listesine göre gümrükleme faturası kesmek zorundadır ve 50.000 usd yi geçen faturalarda gümrükleme faturası değişkenlik gösterebilir.
0 - 40.000$ - 190TL
40.000$ - 200.000$ - %0,3
200.000$ - 2.000.000$ - %0,1
2.000.000$ - 10.000.000$ - %0,01
Siz ne kadar alıyorsunuz bu işlemler için bilmiyorum ama ben kendi firmamla bu şartlarda çalışıyorum ve cok memnunum. Nitekim orda anlatmak istediğim 5.000$ lık ürüne 190TL ( %1 ) ödüyorum, 1.000.000$ lık ürüne 1.000$ ( %0,1 ) ödüyorum.
son olarak ;
Sizin masrafınız 400TL'yi geçmeyecektir. demişsiniz fakat inanın 10 yıldan uzun bir süredir bu işi yapıyorum ama bu dediğiniz rakamı hiç görmedim ..
lütfen yanlış anlaşılmasın yazdıklarım amacım sadece gümrükleme hizmetleriyle ilgili yazılan ve yanlış anlaşılması muhtemel olan durumların önüne geçebilmek. . Sizin yazdıklarınıza istinaden ithalat yapmaya karar veren arkadaşlar olabilir ve bu belirtmiş olduğunuz rakamları gümrükçüler çıkarmaz ise ortada sorun yaşanabilir.
saygılar
Ben direk gümrük firmasının bilgisinide yazıda verdim. Ürün gümrük kodları belli, server ürünler ile ilgili Tırla gelen ve gümrüğe indirilmiş, ordinosu nakliye firması tarafından size verilmiş bir işlemde siz ekstra ne masraf cıkartıyorsunuz? 1 Europalet 300kg mı geçmeyen ve 15-20bin $ civarı fatura ki bu dediğim değerler burdaki insanların yapacağı işlemler, alacakları ürünler ve aşağı yukarı alacakları adetler için anlatıldı zaten. Hosting firmalarının hangi ürün kodlarında aşağı yukarı ne kadarlık alım yaptıkları üzerinden yazıldı bu yazı.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:55:04 -->-> Daha önceki mesaj 17:41:00 --
Onlarca kez ithalat yaptık, hiç 400TL masrafa kapandığını görmedim dosyanın.
Antrepo ücretleri günlük 200TL civarındadır tabi ki boyuta göre değişir. Ordino ücreti 80-100$*arasındadır.
Buradan ufak bir tahminle en hızlı şekilde (1gün bekleme) işlemi yapsanız bile 600-700TL bir masraf ürün vergilerinden ve gümrük firmasının komisyonundan hariç tutar.
Kaldı ki bu çok gerçekci bir süre değil bu işler için.
Tabi ki denemek isteyenin kendi bileceği bir iş. Halep ordaysa arşın burda gibi bişey.
Bir de önemli bir nokta sadece kağıt üzerindeki rakamlarla işlerin dönmediğini bilmek gerekir.
2500TL bir ithalatın (firma olarak yapılıyorsa) en azından 1200-1500TL arasında bir masrafı olur. - İthalatın büyüklüğü arttıkça oran düşüyor elbette -
2500TL bir ithalat olmuyor yurtdışından ürün getirmek oluyor zaten. Bir palete 1 tane sunucu koyup getirecek değilsiniz. Antrepo ücreti gümrük firmalarının en cok para kazandığı kısımdır. Zaten diğer ücretlerle fazla oynayamazlar fakat antrepo ücretini istedikleri gibi şişirebilirler. Ordino gümrükcünüzle değil nakliyecinizle hallettiğiniz bir işlemdir ve benim yazdığım nakliye fiyatına ordino dahildir.
Bizzat kendim yaptım bu anlatlanlar işin basit kısmı ve bu kadar kolay değil
Ek olarak şunları eklemek istiyorum
* Avrupa dışından gelirse %20 Vergi.
* Ardino Ardiye Ücretleri
* Fedex ile alıyorsanız istanbulda oturmuyorsanız 100 TL civarı taksi parasını hazırlayın.
* Gümrük müşavirleri tam bir kazıkçı.
Resimde Teklif almıştım fiyatına siz bakın artık. + Noter Vekalet 200 TL
*Ürünü avrupadan getirin diyorum.
*Ordino nakliye fiyatında zaten diyorum. Ardiye ücretlerinden kazık yemeyin diye yazıyorum.
*Fedex ile değil Parsiyel Tır nakliye kullanın diyorum
*Gümrük müşaviriniz iyi seçin diyorum

*Noter ücretini bir sefer verirsin 2 sene bir daha vermezsin.
Sadece gümrük müşavirinizin dediğini yapmayın. Herşeyi sorun, açın gümrük kanununu, yönetmelikleri okuyun. Ardiye fiyatlarını araştırın. Ben size 5-10-15 adet supermicro sunucuyu Hollanda'dan getirirseniz neler olur birebir anlatıyorum. 1-2 tane ürün getirin demiyorum zaten bir palet getirin diyorum. Zaten senede 30-50 sunucu alan ama ithalattan kacınan firmalar anladı benim ne demek istediğimi.
Eğerki o kadar sunucu alabilecek gücünüz yoksa toplaşın 5 firma getirin 15 tane sunucu bir firma üzerine.