dll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aklı güzeller, siz parayı Amerika'dan almıyorsunuz. Google ABD 'de bulunuyor fakat ödemeleri İrlanda üzerinden yapmaktadırç Türkiye ile İrlanda arasında çifte vergilendirme kanunu bulunmaktadır.

Kdv 'ye gelirsek, siz sitenizde size para kazandıran müşterilere fiş ya da fatura kesebiliyor musunuz? Size ödemeyi GOOGLE IRELAND yapmaktadır ve siz de fişi googleye keseceksiniz. Kdv ödemek için sitenizdeki reklamlara tıklayanlara fiş kesemezsiniz.

Gelir vergisi %30 olabilir ama İrlanda'da vergi kesintisi yapılıp size ödeme yapılıyor. Çifte vergilendirmeden dolayı burada vergi ödemiyorsunuz.

Veri kanununa göre ceza kesilse bile bu son 5 seneyi kapsar. 5 sene önceki kazançlardan ceza yemezsiniz.

Not: Aylık 100bin tl kazanan arkadaşlar var, 10 yıldır hiçbir şekilde vergi sıkıntısı olmadı. Siz zaten parayı alıp Türkiye'de harcıyorsunuz. Paranızın %90 ı vergi zaten.

Mesela sen 10.000 tl kazandın googleden.
5.000 tl ye araba aldın. (2.500 ötv kdv)
1.000 tl benzin altın. (900 tl kdv)
4.000 tl harcadın. (%20 kdv = 800 tl)

10.000 tl ihracat yaptın 4.200 tl sadece vergi ödedin.

Peki devlet neden adsenseye karışmıyor?
- İrlanda çifte vergi anlaşması.
- Mevzuattaki eksikler. (100 tl kazanan adam şirket açsa aylık gideri 300 tl olur. Vergi zorunluğu gelse herkes bu işi bırakır ve devlette az da olsa cari açık oluşacak. O yüzden devletin google adsense kazançlarına özgü bir kanun çıkarması şart. %20 vergi gibi)
- İhracat. Her getirdiğiniz para cari açığı azaltmaktadır. Google Adwords ile paralarımızı yurtdışına alıyor ve biz bir nebze o paraları geri getiriyoruz.

Ayrıca şunu da belirteyim. Devlet çıksın %20 ya da %30 vergi desin ilk ben öderim. Ama benden önce ödemesi gerekenler ödemiyorsa bende ödemem. Zaten bu vergi olayı gerçekleşirse tüm spamcılar, 3-5 kzananlar bırakacak ve piyasa bizlere kalacak. Böylece 10 kazanıyorsak 20 kazanırız ve vergimizi öderiz.

Ben her zaman söylerim, her kriz bir fırsattır. Ülkemizde hiçbir şey düzgün olmadığı için her zaman krizler doğar, önemli olan bunları fırsata çevirmek.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:31:00 -->-> Daha önceki mesaj 10:27:07 --

Biraz haldır küldür yazdım kusura bakmayın. Devlet çökene kadar devam edin. Şu ana kadar binlerce webmasterden 1 kişiye bile dememiş vergi öde diye. Bize esnek davranıyor. Devlet bilmiyor mu sanıyorsunuz buralardan para aldığımızı? Kanun çıkana kadar paranızı alın harcayın.

Ha ben çok kazanıyorum diyip vergi dairesine giderseniz, tabii ki size vergi ödeyeceksiniz derler O kadar da saf olmayın.
Adsenseyi uzun zamandır kullanmıyorum. (1 yılı aşkın süredir).. Bildigim kadarıyla Adsense vergi kesintisi yapmıyor.. hatta üye olurken bununla ilgili bilgilendirmede yapılıyor diye biliyorum.. Ayrıca irlandadan ödeme olması irlandada vergi ödediğin anlamına gelmez.. Google sadece ödemeyi İrlanda üzerinden yapıyor.. bunun dışında adwords yani reklam veren kısmıda Türkiye olduğu için reklam verende, reklam yayınlayanda vergi ödemelidir.. Er veya geç ( Sınırları aşıyorsa) vergiyi ödeyecektir.. Türkiyede bir sürü reklam yayıncısı var.. Google Adsensenin bunlardan farkı yok.. Buradaki reklam yayıncıları senin adına kesinti yapıp maliyeye ödeme yapıyor ama Google bu kesintiyi yapmıyor.. Yapmış olsa idi zaten hesap ayarlarında bu kesintiyi göstermesi gerekirdi.. O yüzdende bu vergiyi reklam yayınlayanın ödemesi gerekir..

Gelelim diğer farazilere.. Hani deniyor ya döviz kazandırıyoruz diye.. İyi güzel diyorsunuzda döviz kazandırıyorsanız neden google ödemeyi dolar bazında yapmıyor?..

Burada anlaşılmayan size parayı google degil Reklam verenler ödüyor.. Reklam verenlerde Türk lirası üzerinden ödeme yaptığı için döviz getiriyoruz, cari açığı kapatıyoruz saçmalıktan öteye geçmez..

Alıntı
Not: Aylık 100bin tl kazanan arkadaşlar var, 10 yıldır hiçbir şekilde vergi sıkıntısı olmadı. Siz zaten parayı alıp Türkiye'de harcıyorsunuz. Paranızın %90 ı vergi zaten.

Mesela sen 10.000 tl kazandın googleden.
5.000 tl ye araba aldın. (2.500 ötv kdv)
1.000 tl benzin altın. (900 tl kdv)
4.000 tl harcadın. (%20 kdv = 800 tl)

10.000 tl ihracat yaptın 4.200 tl sadece vergi ödedin.
Paranızın %90 ı vergi bence sen maliyecinin yanına giderek doğrudan ve dolaylı vergileri öğren..

Senin bu yazdığına göre maaş alıyoruz.. Maaştan vergi vs kesintisi olmamalı.. Sonuçta arabaya yakıt alıyoruz, ekmek alıyoruz, ihracat yapıyoruz zaten vergi ödüyoruz.

Vergiyi her zaman en son kullanıcı öder.. Ekmeği alıp satarsan vergiyi sen ödemezsin son kullanan ödemiş olur..

Devletin vergi sistemi bildirime dayalıdır.. Sen bildirirsin vergini muhasebecin hesaplar ve ödersin.. Bunun haricinde devlet sana vergi hesabı yapmaz.. Dönemsel olarak vergi incelemeleri yapılır.. 100.000 TL kazanan arkadaşını vergi müfettişi çağırır.. Bu paranın sürekliliği varsa kesin çağırır.. Derki bu parayı nereden kazandın.. Adsenseden.. Peki vergisini ödedinmi.. Hayır.. Hımm.. makbuz kesmen gerekirdi diye söze başlar ve ödemediğin tüm vergileri hesaplar üstünede bal kaymak olsun diye cezayı bindirir.. Olay biter..

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:22:23 -->-> Daha önceki mesaj 13:09:11 --

karikaturname adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar boşa tartışıyoruz, tüm forumlarda aynı konu onlarca kez yazılıp çizildi.
Bir gelirin varsa (ne üzerinden olursa olsun) devlet vergisini istiyor. T.C. sınırları içinde yaşayan herkesi bağlayan Gelir Vergisi Kanunu gayet açık. Türkiyedeki reklam firmaları ile çalışıyorsanız onlar zaten size ödeme yaparken vergi kesintisi yapıp ödüyorlar. Adsense konusunda durum biraz farklı; Adsense şirket merkezi İrlanda'da olduğu için İrlanda vergi kanunlarına bağlı. Ve o da ödeme yaparken sizden İrlanda kanunlarına göre vergi kesintisi yapıyor. Türkiye İrlanda arasında "çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması" var ve her iki ülkeden birinde vergisi ödenen bir kazanca diğer ülkede vergi ödenmiyor. Detaylı bilgi için:
https://www.r10.net/google-adsense/14...e-adsense.html
Bence yanlış düşünüyorsunuz.. Adsensenin hiçbir yerinde google'ın Türk kullanıcılar adına (reklam veren-reklam yayınlayan) gelir vergisi ödediğine dair hiçbir bildirim yer almıyor. Böyle bir kesintiden söz edebilmek için ödeme ekranındada bu kesintinin yapıldığını göstermesi gerekir.. Adsense irlandada kendi üzerine düşen vergiyi ödüyor.. Adsense yayıncısının gelir vergisini ödemiyor..

Ben böyle biliyorum. Son 1 yıldır adsensede sistem değiştiyse bilemem ama Adsensenin hiçbir yerinde reklam yayıncılara ödenen para üzerinden vergi kesintisi yapıldığına dair hiçbir ibare yer almıyor.. Burda dikkat etmeniz gereken gelir vergisidir.. KDV vs ile karıştırmayın.

Reklam yayıncısıda, reklam verende Türkiyede olduğu için Gelir vergisini Türkiyede ödemek zorundasınız.. reklam veren yabancı ülke olsa idi o zaman bir ihtimal iş değişebilirdi.