Arkadaşlar merhaba, 50 gün önce olan bir güncelleme dönemi vardı sanırım, bir çok kişinin spam uyarısı aldığı dönem. Bu dönemde bizim sitede manuel spam uyarısı aldı "doğal olmayan bağlantılardan" 13 Adet News Kayıtlı siteden hızlı bir çıkış yüzünden düştük bu duruma. Sonrasında linkleri sitelerden kaldırdık ve disavow işlemi gerçekleştirdim. Sitemin yeniden değerlendirme isteği onaylandı.
O günden sonra, ortalama 45-50 gündür yaptığım çalışmalar ;
1- Siteye SSL sertifikası kuruldu
2- Komple bütün sunucuyu değiştim. "bunu neden yaptım bilmiyorum ama amaç komple yenilenm güdüsüydü"
3- A Class ip üzerine kurulum yapıldı.
4- Düzenli olarak 1500-2000 kelimelik içerik giriliyor. Hepsini kendi ellerimle girip, fotografları tek tek ps'de düzenleyip kendim giriyorum. ceza öncesinde de aynı özgün giriş devam ediyordu.
5- Twitter ve facebook üzerinden tamamen doğal şekilde duruma göre 500 kişi ile 3K arası hit alınıyor viral içeriklerden.
6- Son bir iki haftadır, bu kez tamamen sektör içerisinde, eskiden yazılmış DA ve PA değerleri yüksek 2 yazıdan link. Yine sektörel bir kategori link ve Birde sektörel sidebar link alındı. Kategori ve Sidebarlar no-follow olarak.
7- Alt sayfalar eski sıralarına yaklaşıyor, hatta yeni kelimelerden hitler geliyor. Spam uyarısı aldıgımda dahi hiçbir zaman sitemin infosu ve site: aramaları silinmedi.
Delirten Sonuç : Ne olursa olsun, bir kez bile ana kelimede ilk 500'e dahi giremedim! Anadizinle. Yani sosyal medyadan yüksek hit aldığım içerik bile ertesi gün ana kelimemde sıralamaya giriyor siz düşünün.