PiSLiCk_06 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam etrafımda alfa kullanan insanlar oldu. otomobil forumlarında takılıyorum ordanda alfa sahibi tanıdığım insanlar oldu. Bir alfanın rutin bakımının mercedes'den yüksek çıktığını ilk defa sizden duydum

Kıyaslamanızı şuna göre yapın.

2 aracın bakımları da servisde mi yapılıyor
2 aracın bakımları için de orjinal parçalar mı kullanılıyor.

Alfanın bakımı servisde mercedesin bakımı sanayide her hangi bir ustada yapılıyor ise yada alfa'da orjinal parçalar kullanılıp mercedes'de yan sanayi ürünler kullanılıyor ise kıyaslama yapmak pek mümkün değil. Günümüzde 15-20 bin liralık alfa kullanan onca insan var. Bu insanların çok büyük bir bölümü bu araçlara daha iyi bir araba alacak parası olmadığı için biniyor. Kendi fiyat aralığında da malum en yüksek donanım ve konfor sunan araçlardan biri alfa. Eğer sizin bahsettiğiniz gibi bir durum olsa bu insanların hiç birinin bu aracı kullanamaması gerekiyor.

Kısa bir araştırma yaptım. Alfa 156 modelinin standart bir bakımında kullanılacak ürünlerin fiyatları aşağıda.

Yağ filtresi : 25 TL
Polen Filtresi : 20 TL
Hava Filtresi : 25 TL
Balans Kayışı : 105 TL
V Kayış : 50 TL
Buji Takımı : 170 TL
Triger Seti : 210 TL

Mercedes 190 E (W201 1983-1988)
Hava Filtresi : 25 TL
Yağ Filtresi : 20 TL
V Kayış : 50 TL
Vs. vs.

Bahsedilen alfa bahsedilen mercedes'den 12-15 yaş daha genç bir araç. 2000 li yıllara ait mercedeslerde bu fiyatlar haliyle yükseliyor.

Bunlar çok küçük bir göz atma sonucu ortaya çıkan fiyatlar. Belki daha detaylı bir araştırma ile daha düşük fiyatlar bulunabilir.
""Bir alfanın rutin bakımının mercedes'den yüksek çıktığını ilk defa sizden duydum ""

Vallahi bende aynı tepkiyi verdim

Yahuu dedim mercedes bile daha ucuz dedik ama servise; Mersin Servisi

Dostum ;

Yaşadıklarımı anlatıyorum. Konuyu açan arkadaş gibi.

Dipnot : ama kalkar istanbula servise giderseniz; tabiki daha ucuz olabilir. İnsan ama yaşadığı yere göre mecbur servise vs vs gidiyor.