Güzel bir noktaya değinmişsiniz, olay şu şekilde.
"farklı konularla uğraşarak çırak olmak yerine sadece bir konu ile uğraş kendi işinin ustası ol" şeklinde bir söz vardı tam hatırlamıyorum.
Her neyse E-Ticaret'te bana göre böyle ilerlemektedir, satıcı daha kendi ürününü iyi tanımıyor iken onu insanlara tanıtmaya çalışıyor ve ürün çeşitliliği fazla oldukça işin içinden çıkamıyor. Sadece bir ürün üzerinden ilerlemek en doğru seçenek olacak, sadece bir ürün üzerinden marka olmak sizi ilerleyen zamanlarda daha kısa sürede marka yapacaktır.
En büyük idolüm saat&saat markasıdır, gerçekten saat dünyasında lider olmuş konumdalar. Ben saat&saat'in hiç çamaşır makinesi sattığını ve ya saç kurutma makinesi sattığını görmedim yada kilotlu çorap sattığını görmedim.
Hadi bunu da geçtim, benim için marka olmuş bir kaç yer var mesela pantolonlarımı hep kotondan alırım direk olarak kotona gider denemeden alıp çıkarım. Benim için markadır işini en iyi yapan giyim mağazalarından biridir. (Reyon dizilimini sevmiyorum.)
Kısaca özetleyeceksek; sürekli olarak xml almak satış ortaklığı yapmak sürekli farklı ürünler üzerinden satış yapmayı hedeflerseniz 3 gün kazanır geriye kalan 27 gün yerinizde sekersiniz.
Şimdi Xml konusu açılmış iken tamam xml ile çalışma da yapılabilir fakat bunun da bir şekilde prosüdürleri bulunmaktadır. Xml almak ve reklam çıkmak olmaz. Müşteri ile siz birebir görüşme imkanı sağlayın ki örnek veriyorum xml aldığınız firmanın yanlışları olamaz mı. Tüm firmalar sütten çıkmış ak kaşık değildir. Şunu unutmayalım ki ürünleri siz dahi imalatını yapsanız illaki hatalı bir şey yaparsınız ki o xml aldığınız firma yapmayacak mı?
Biraz daha beyin jimnastiği yaparsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız ki siz kazançlı çıkacaksınız.
Bu arada herhangi bir düşüncemde yalnışım, hatalı yazım var ise veya yanlış bulduğunuz bir bölümü varsa muhakkak görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.