Selamlar,

Arkadaşlar görünen o ki; herkes kargoya sarmış durumda ama ana konu nasıl ayakta kalıyorum ya da kalmalıyım, detaylar elbette önemlidir çok irdelendiğinde şeytana da selam çakma ihtimaliniz kaçınılmaz değildir

Başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak isterim;

2013 yılında alanında dünyada sadece 2 ABD'li firmanın ürettiği olan ürünün Türkiye distribütörü olarak anlaşmamızı yaptık, daha ürünün ithalat izinleri bitmeden Türkiye'de satılmaya başlanmıştı bile (elbette taklitleri), üstelik zart.tv zurt.tv halk.tv gibi mecralarda da tantımı yapılarak

Derken bir gün Türkiye'nin en büyük firmalarından birinin satın alması cepten aradı (muhtemelen bizimkiler bir halt sandılar bunları ve numaramı vermiş arkadaşlar);

Ben-B, Onlar-O

O: Bize bu üründen lazım, deneme yaptıktan sonra beğenirsek parasını ödeyeceğiz, bizim prensibimiz böyledir.
B: Başka kapıya kardeşim.

Çok kısaltılmıştır, demek istediğim şu aslında; ya arkadaş beni arayıp, tebrik edip, bana destek olacağına -ki bu ürünü ABD'den ithal eden ilk ülke benimki, yani teknolojiyi ben sana herkesten daha önce getirmişim-, daha prensibi varmış, o ürünü ithal ederken girmediğim sıkıntı kalmadı, 1 Kuruş eksik kalırsa paranız, gümrükte bekler ve beklediği her gün ananız ağlar.

Bazen düşünüyorum da; herşey biraz daha farklı olabilirdi; yanlış anlaşılmasın, küfür etmediğime kızıyorum bazen, prensip olarak küfür etmem

Adama derler ki; Ulan hırbo; prensibin varsa senin var, bana ne senin prensibinden.

Özetle; Prensibiniz var ise prensibiniz vardır, kimseyi ilgilendirmez sizin prensibiniz. Adam gibi ticaretinizi yapın, milletin sırtına binerek değil; yok bizde ödemeler açık fatura, 1 ay sonra, yok çek ile 3 ay vadeli. Elbette ödemenin de anlaşmanın da kuralları var lakin bu kurallar sadece daha aşağıdakilere dikte ettirilir. Bu durum hoş değildir.

Bu benzeri birçok olaydan ötürü; prensibimiz diye başlayan cümlede devamını dinlemiyorum.

İşte yukarıda belirtilmiş olan birçok örneklten sadece biridir ve her ne yapıyorsak yapalım, biz bir şeyi farklı yapalım ve gerçekten daha iyi olalım.

Geçen ABD den bir firma arıyor, kendisi gibi ABD li üreticinin ürünlerini istiyor çünkü benim fiyatlarım aynı firmanın aynı ürünü olmasına rağmen için 2 kere daha ucuz.

Ulu Tanriya şükürler olsun hala dünyamı değiştirecek kadar gücüm var, tüm arkadaşlara işlerinde başarılar ve kolaylıklar dilerim.