Aklı güzeller, siz parayı Amerika'dan almıyorsunuz. Google ABD 'de bulunuyor fakat ödemeleri İrlanda üzerinden yapmaktadırç Türkiye ile İrlanda arasında çifte vergilendirme kanunu bulunmaktadır.

Kdv 'ye gelirsek, siz sitenizde size para kazandıran müşterilere fiş ya da fatura kesebiliyor musunuz? Size ödemeyi GOOGLE IRELAND yapmaktadır ve siz de fişi googleye keseceksiniz. Kdv ödemek için sitenizdeki reklamlara tıklayanlara fiş kesemezsiniz.

Gelir vergisi %30 olabilir ama İrlanda'da vergi kesintisi yapılıp size ödeme yapılıyor. Çifte vergilendirmeden dolayı burada vergi ödemiyorsunuz.

Veri kanununa göre ceza kesilse bile bu son 5 seneyi kapsar. 5 sene önceki kazançlardan ceza yemezsiniz.

Not: Aylık 100bin tl kazanan arkadaşlar var, 10 yıldır hiçbir şekilde vergi sıkıntısı olmadı. Siz zaten parayı alıp Türkiye'de harcıyorsunuz. Paranızın %90 ı vergi zaten.

Mesela sen 10.000 tl kazandın googleden.
5.000 tl ye araba aldın. (2.500 ötv kdv)
1.000 tl benzin altın. (900 tl kdv)
4.000 tl harcadın. (%20 kdv = 800 tl)

10.000 tl ihracat yaptın 4.200 tl sadece vergi ödedin.

Peki devlet neden adsenseye karışmıyor?
- İrlanda çifte vergi anlaşması.
- Mevzuattaki eksikler. (100 tl kazanan adam şirket açsa aylık gideri 300 tl olur. Vergi zorunluğu gelse herkes bu işi bırakır ve devlette az da olsa cari açık oluşacak. O yüzden devletin google adsense kazançlarına özgü bir kanun çıkarması şart. %20 vergi gibi)
- İhracat. Her getirdiğiniz para cari açığı azaltmaktadır. Google Adwords ile paralarımızı yurtdışına alıyor ve biz bir nebze o paraları geri getiriyoruz.

Ayrıca şunu da belirteyim. Devlet çıksın %20 ya da %30 vergi desin ilk ben öderim. Ama benden önce ödemesi gerekenler ödemiyorsa bende ödemem. Zaten bu vergi olayı gerçekleşirse tüm spamcılar, 3-5 kzananlar bırakacak ve piyasa bizlere kalacak. Böylece 10 kazanıyorsak 20 kazanırız ve vergimizi öderiz.

Ben her zaman söylerim, her kriz bir fırsattır. Ülkemizde hiçbir şey düzgün olmadığı için her zaman krizler doğar, önemli olan bunları fırsata çevirmek.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:31:00 -->-> Daha önceki mesaj 10:27:07 --

Biraz haldır küldür yazdım kusura bakmayın. Devlet çökene kadar devam edin. Şu ana kadar binlerce webmasterden 1 kişiye bile dememiş vergi öde diye. Bize esnek davranıyor. Devlet bilmiyor mu sanıyorsunuz buralardan para aldığımızı? Kanun çıkana kadar paranızı alın harcayın.

Ha ben çok kazanıyorum diyip vergi dairesine giderseniz, tabii ki size vergi ödeyeceksiniz derler O kadar da saf olmayın.