merhaba arkadaşlar
301 atıyoruz oturmuyor sonra oturuyor site kayboluyor falan filan derken bi türlüü siteyi oturtamıyoruz.
son 5-6 aydır durum böyle ne yapmak gerekiyor 301 ile alakalı bir yerde yanlış mı yapıyoruz ne önerirsiniz sizce 301 sorunsuz yapmak için ne gerekiyo?
Merhaba. Benzer şekilde bende problem yaşamaktayım mart ayından beri. Tib ile alakası yok sitelerimin ama 301 yönlendirmesini .com, .net, .org, .tv domainlerinde yaptığımdan benzer birşey görüyorum. 2,5 yıldır bazı dönemlerde 301 yönlendirmesi yapıp 1-2 hafta içerisinde site toparlanıp istediğim verime yaklaşıyordu. Ancak artık 301 yönlendirmesi sağlıklı olmuyor. Bunun sebebi yönlendirdiğimiz domainlerin Google gözündeki geçmişinden mi kaynaklanıyor yoksa başka birşey mi bilmiyorum. Yaklaşık 3-4 aydır bunun sebebini ve ne yapmam gerektiğini gerek Türk gerek yabancı sitelerden araştırıyorum ancak bulamıyorum.
Tek önerim, eğer çok çok zorunlu değilseniz ve hitinizden memnunsanız 301 yönlendirmesi yapıp sitenizi büyük bir riske atmayın. Benim günlük 70-80k sayfa görüntülenmesi olan sitem şu an 301 yönlendirmesinin de etkisiyle günlük 10k ancak görüntüleniyor. Çünkü index aldığı halde sıralaması Google'de görünmüyor. Eğer bir çözüm de bulursanız bana pm atarsanız çok mutlu olurum. Sevgiler.