boşuna savunmayın kuyumcuları. aldıkları fiyatla sattıkları fiyat arasında 40 lira gibi bir fiyat farkı var. Altıncıya girdiğinizde içerde bir teşevizyon yada bilgisayar olur orayı inceleyin tam altının alım fiyatıyla satım fiyatı arasında 40 lira gibi bir fark oluyor.
Arkadaşım 5 yıl kuuymculuk yaptım dıyorum. Tr'de sadece 8 kişide olan kuyumculukve takı tasarımı belgesıne sahıbım. +Tr'de altın hakkında ınternette dolasan en köklü makaleleri 10 yıl önce ben yazdım hala üzerine daha iyileri yazılmadı. Az kaymağını da yemedim o sektörün. Şimdi kalkıp bana lutfen neyın ne oldugunu anlatmayın. Bılıyorsanız tartısalım bılmıyorsanız benım burda bır cıkarım yok. Suan kuyumculukla da alakam yok. Duzgunce sıze dogru bılgı vermeye calısıyorum bilin diyorum mevzu bu.
Fakir kuyumcu pek yoktur zaten neticede adamın sermayesi var ki o işe girmiş. Ama çok batık kuyumcu da var. Borçla döndürüyor. sektör içinde olmadıgınız ıcın bılemezsınız. En basitinden yaklaşık 7 yıl önce izmir/ege gazete sitelerine bakarsanız belki vardır ermiş kuyumcu diye biri vardı kemeraltında. Önce eşini sonra çocuklarını ardından kendini öldürdü. Tek nedenı batması. Biz toptancıydık aynı zamanda ve bıze de 400 gr altın takıştı ıntıhar nedenıyle.