Dijiplatforum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam.
Öncelikle bir avukata başvrmanı tavsiye ederim.
İlk olarak Konya'da dava açılabilir mi onu araştır, şayet yetkili mahkeme orası değil ise ilk yetki itirazını öne sürerek davanın Konya'da görülmesini engelleyebilirsin.

Şayet Konya yetkili mahkeme ise, şu durumda istinabe yolu ile bazı işlemleri kendi oturduğun şehirde yapma imkanına sahipsin. Fakat davanın tamamı bakımından ne kadar sağlıklı olur bir şey diyemeyeceğim.

Bu sebeple bir avukata danışmanda fayda var.
Kolay gelsin.
Benim dolandırıcıya açtığım davayı reddedip 1 yıldır halen uğraştıran fakat dolandırıcının açtığı davayı 3 ayda davaya dönüştüren bir adalet..

wyand0tte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nüfus kaydının bulunduğu il mahkemelerince senin ifaden alınır, benzeri bir konuda öyle olmuştu. Kayseri-Konya arası bir mevzu idi.
teşekkürler

mcsoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
önce karakoldan arıyacaklar durumu anlatacaksın. kamu davasımı değilmi oda var.
bana elazığdan dava açtılar fakat ankarada mahkemeye çıkıyorum buradaki hakime verdiğim ifade elazığdakine gönderiliyor. böyle davam görülüyor.
Allah yardımcın olsun. sanada haksızlık edilmiş. bende suçsuz yere yargılanıyorum. Türkiye'deki adalete bayılıyorum.
Benim dolandırıcıya açtığım davayı reddedip 1 yıldır halen uğraştıran fakat dolandırıcının açtığı davayı 3 ayda davaya dönüştüren bir adalet..
kadirzm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam size tavsiyem, mahkemenin tam adı ve dosya numarası elinizde ise bir dilekçe yazıp ilgili adliyeye faks çekin,
örnek:
2. Asliye Ceza Mahkemesine
Çorum
Mahkemeniz tarafından görülmekte olan ...... dosya numaralı davada şüpheli konumundayım, şahsıma ait açık adresim ........ olduğundan dolayı tarafıma yapılacak tebligatların bu adrese yapılmasını istiyorum. arz ederim.

gibi belirtin, ayrıca dilekçe sonunda telefon numaranızı falan da yazın, sonrasına karışmayın, onlar sizi bulacaktır, ayrıca müşteki olan nerede olursa olsun suç duyurusunda bulunabilir, zaten dava açılmasına yetkili adliye orası olmasa onlar çoktan yetkisizlik kararı verip ilgili adliyeye gönderirdi ki, müşteki kişinin gelip sizin adresinizde dava açma şartı zaten mantığa aykırı bir durum
teşekkürler bu şekilde yapacağım