Selam seo şefi, ortalama 1 mayısta google amcamız bir güncelle yaptı algoritmada değişiklikler oldu özellikle backlink konusunda ve birçok site tam spam uyarısı ile karşılaştı ve hala da spama giren site sayısı artmakta. Değişen algoritmada gözlemlerini ve tecrübelerini aktarır mısın? teşekkürler.
Çok yerinde bir soru oldu, öncelikle teşekkür ederim. Bunun için geniş kapsamlı bir içerik yazıyorum, henüz tam bitmedi gerileme nedenlerini araştırdığımda elde ettiğim verilere göre yazılacak bir makaledir. En kısa zamanda bitirip yayınlayacağım 1,2 gün sürecektir.
Aslında herşey ortada arkadaşlar, pagerank sıfırlandığı gün haber yapmıştık.
Pagerank devri bitince ister istemez dünya genelinde bir dalgalanma meydana geldi. Bazı arkadaşlarımız kendi sitelerinin gerilediğini yazıyorlar sürekli, dalgalanma genel kapsamda olan bir durumdur. Anahtar kelime için pagerank değerleri sıfırlanınca, alakalı linkler ile alım yapan siteler ön planda çıkmaya başladı. Evet bir çok arkadaşımız diyorki tam spam siteler ön planda çıkmaya başladı, adı üstüne dalgalanma ve bir çok nedeni var.
Google api anlık index denemesi haberimiz forumda çok dikkat çeker diye düşündüm konuda açmıştım, apinin denemeleri yapılıyor. Hatırlarmısınız John Mullerin bir makalesinde google yıl içerisinde binlerce deneme yapar ve bunlardan sadece çok önemli olanları duyurur kelimesini.
Maddeler halinde sıralayacak olursak 2016 ve dalgalanma sürecinde neler oldu;
* Mobil Page Speed
* Mobil AMP Güncellemesi
* Google Api Anlık İndex
* 404 Hata sayfaları
* İç kırık linkler
* Dış Kırık Linkler
* Sosyal medya içerik anlaşmaları
* RankBrain
*
Penguin evet şimdi en gizemli ibare bu noel tatilinden sonra yapabiliriz açıklaması yapılmıştı. Hatırlarsanız çok haber yaptım ve eleştiride almıştım, penguin 4.0 şüphesi güncelleme öncesi son önlemleri alın diye sitemiz üzerindede kontrol ederseniz penguin ile alakalı çok güncelleme haberi yaptım ve halen denemelerin yapıldığını savunuyorum, büyük dalgalanma günü algoroo da benimle aynı gün haber yapmıştı, penguin olabilir diye.
* Backlinklerin kalitesi
* Ücretli bağlantı tipleri
* Çapraz bağlantıların aşırı olması
* ve diğer maddeleri çok yakında açıklayacağım.
Buradan çıkarılacak ders şudur arkadaşlar. Öncelikle backlink çok yaptım bundan geriliyor diye sakın düşünmeyin. Hiç bir alakası yok. Backlinklerde gözünüze çarpan bir durum olmalı diye düşünüyorum, yabancı ve alakasız yerlerden sitenize farklı dillerde backlink geliyor ise en büyük gerileme nedeni budur. Kaliteli içerik dönemi başladı mı evet, kesinlikle kaliteli içerik savaşı başlamıştır. Bazı durumları açık açık olarak malesef bende yazamıyorum, bir çok arkadaşımızın ekmeğine mani olmamak adına bazen susmak gerekiyor. Bazı durumlarda evet dayanamayıp haber yapıyorum lakin,
çok küçük bir tiyo vermek istiyorum. Çok içerik sadece zaman kaybı demektir. Bunun yerine mevcut içeriklerinizi geliştirin ve sadece haftada 1 adetin tarihini bugunun tarihine çekerek içerikte editlemeler yapın. Etiketleri olabildiğince kullanmayın hatta zamanla etkisiz hale getirin. Tam etkisiz oluncada Disallow: /tag/ yapın.
Mobil için delicesine çözüm arayın, bir şekilde page speed ve amp için en yüksek oranları yakalayın. Açık ve net olarak şuan devir mobil seo devrine kayıyor. Sitemizde bir haber yaptık mutlaka inceleyin, google mobil aramalarda arama araçları sekmesini kaldırıyor. Pc versiyonu için çok çözüm aramanıza gerek yok. Dalgalanma için çok neden var arkadaşlar hangi birini yazsam diye şaşırıyorum. Çok abartılı seo yapmayın, 1 aylık çizelge çıkarın, herşeyi sistematik yapın. Aniden gerileyen arkadaşlara tek tavsiyem sitenize öncelikle 15 gün hiç bir şekilde dokunmayın, içerikte girmeyin. Sadece sosyal medya çalışmaları yapın. Eğer 15 gün sonunda halen aynı durumda iseniz, tek tek içerik güncellemeye başlayın. Sektör ile alakalı sitelerden abartmamak şartı ile tanıtım alın.
* Anchor oranı seonun temeli buna çok dikkat etmeniz gerekiyor.
* Ve acı ama gerçek şuan %80 lik kısmı hit belirliyor arkadaşlar, yazınız ne kadar iyi ise o kadar hit getiriyor. Chrome verilerinden faydalanılarak anlık sıralama veriliyor. İlk yazıyı yazdığınız an google size 1 gün şans verir, olabildiğince iyi bir sıra verir genelde ve alacağı hiti, yorumları, sitede kalma oranları ölçer ve sonra asıl sırayı verir.
Çok detaylı bir makale yazacağım arkadaşlar. DMCA kayıdımdan dolayı aynı konuları bu aralar forumlarda açamıyorum. Gönülden ve yürekten yazmaya çalışıyoruz, sitemizden takip edebilirsiniz. Anlık haber bulmak değerlendirmek ve yorumlamak için elimizden geleni yapıyoruz.
Sevgi ve saygılar.
Banner reklam içinse:
Sadece hit alabilirsiniz, alındığı yere görede sıralamada etkili olacaktır. Populer bir siteden alırsanız tabiki sıralamanızı etkileyecektir. Lakin fouter link devrindeki kadar bir etki beklemeyiniz. Bu ara tuzaklara düşmemeniz açısından ek tavsiye olarak, size dofollow kodu ekleyebilir satan kişi lakin, eklenti kurup otomatik nofollow çıkışı yapabilir, ekledikten sonra kaynak alanından kodunuza mutlaka bakınız. Temiz sitelerden almak halen işe yarıyor.
Film Sitesi Sorusuna: Sektörünüz gereği ana sayfanızda var olan kategorilerden dolayı ana sayfaya farklı kelimelerde evet çalışabilirsiniz. Anchor oranlarına dikkat ederek yaparsanız daha sağlıklı olur. Bence acilinden bir blog kurun dizi sitenize her dizinin tarihçesini, oyuncuları, oyuncular hakkında biyografilerini yazın ve diziye link verin.