Sen kitapla uğraşmak istemiyorum videolu eğitim seti istiyorum diye lafa başladığına göre seo ile ilgili çok ilerleyemeyeceksin.
Altyazılı film sevmeyen, kitap okumayı sevmeyen, bildiği herşey referansız duyduklarından oluşan insanlar hayatta çok ilerleyemez.
Bizim toplum olarak ilerleyemememizin de nedeni bu.

Bugün seo öğrenmeye başlayacak bir adamın ilk yapacağı iş bir seo kitabını bir günde okuyup haftalarca aylarca sürecek bir araştırmanın derleyeceği bilgiyi bir günde cebine koyup ilerlemektir.

Akademisyenler bir konu hakkında araştırma (gözlem, deney) yapmaya başlamadan önce o konu hakkında literatür taraması yaparlar, kitap ve makalelerin hepsini okurlar. Çünkü Amerika'yı yeniden keşfetmenin gereği yok, daha önce birilerinin keşfettiklerini hızlıca okuyup anlamalısın ki bir adım öteye gidebilesin.

Bizim kültürümüzde okumak, anlamak yoktur. Usta çırak ilişkisi, bilene sormak gibi saçma sapan şeyler vardır.

Videolu set ile falan SEO öğrenilmez.
Bir kitap alır okursun ve genel terminolojiyi öğrenirsin, sonra bu konuda paylaşım yapan referansları iyi olan internet ve sosyal medya yayınlarını takip edersin.