Merhaba arkadaşlar, bugüne kadar takip ettiğim bazı domainleri HugeDomains'e kaptırdım. Ardından gelişen süreç tek taraflı içimden sövmenin ötesine geçemedi ne yazık ki

Adamların çalışma sistemi bi kere çok sinir bozucu. Binlerce gerekli gereksiz domaini toplayıp, her yıl sürelerini uzatıp, aralarından 10 taneyi belirledikleri binli dolarlara satsalar yine kârdalar.
Neyse konuya geleyim;
- Beklediğim domain bir forum domaini. .com uzantılı ve .net uzantısı kullanımda olduğu için HugeDomains'in takibine girdiği düşüncesindeyim. Genelde .net uzantıları kullanımdaysa .com'u affetmiyorlar.
-
Bu bağlantıda konu açmıştım. O zaman daha yeni süresi uzatılmamıştı. Konuda yorum yapan arkadaş uzatıldığını düşündü ama benim dediğim gibi çıktı.
- 30 günlük redemptionPeriod'ı da geçti. Son 6 günlük pendingDelete evresinde. Perşembe günü düşecek.
Yaptıklarım/Yapmadıklarım/Yapacaklarım/Yapmayacaklarım
- Whois olayını abartmadım. Her gün whois'e abanırsam HugeDomains'in listeye bir şekilde alacağından neredeyse eminim. Adamların whois firmaları bile varmış.
- Backorder'a girmeyeceğim. HugeDomains hakkında araştırma yaparken çoğu backorder firmasından bile hızlı olduğunu okumuştum. Boşa harcama yapmaya gerek yok.
- redemptionPeriod'dayken 10-15 günde 1 whois yaptım. Whois sorgulamasını whois.domaintools.com/domainadresi.com şeklinde yaptım. Herhangi bir Türk ya da yabancı domain firması kullanmadım. Yakın arkadaşım kendisinin de aynı dertten muzdarip olduğunu, yabancı siteleri kullanmamam gerektiğini söyleyip bir Türk firması önerdi ve Yöncü'den uzak dur diye bir tavsiyede bulundu ama ben whois.domaintools.com'dan devam etmeyi tercih ettim.
- pendingDelete'in 6 gün süreceğini bildiğim için hiç heyecana gerek yok diye düşündüm. pendingDelete girdiğini görünce last update tarihini baz aldım ve 6. gün kontrolünü yapacağım. Huge almamışsa ben alacağım.
- Domainim jenerik ya da çok fazla eskiden hit almış bir domain değil. Ancak .net uzantısı kullanımda. Bu yüzden Huge'nin peşine düşeceği kanaatindeyim.
Sonucu paylaşacağım. Sizin de düşünce ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Belki kendi kendime gelin güvey olduğum bir konu bu ama Huge'yi bir kez yenmiş olacak olmanın heyecanı içerisindeyim
Not: Domain tüccarı değilim. Sadece kendi kullanımım için domainler takip ederken bile birçok kez bu firma beklediğim domaini aldı. Domain alım satımı yapanlar eminim daha öfkelidir.
Herkese saygılar.