s7e7v7e7n7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
analytics uniq ve gerçek kullanıcıları sayar. bot ziyaretlerini saymaz.

ayrıca analytics kodun footer kısmındaysa 2-3 saniyelik ziyaretleri de kaçırdığı oluyor.

bunun sebebi senin siten açılırken footerdeki analytics kodu daha yüklenmeden sitene giren kişi çıkmış oluyor.

analytics in yanlış saymadığına emin olabilirsin. Neticede tüm dünyanın kullandığı profesyonel bir araç kendileri.

Problem senin sunucunda ya da yazılımında olabilir. O kısımları tekrar gözden geçir.

Fakat dediğim gibi analytics her şeyi saymıyor.

Mesela bu yeni kurduğum bir sitenin ziyaret istatistikleri;

benim sunucu içinde kurulu olan awstats ziyaret sayacına bir bak;

bir de analytics ziyaretlerine bak

arada neredeyse 2 kat fark gözüküyor...

umarım açıklayıcı olmuştur...

Hocam, ben iki kata razıyım, Facebook'ta paylaşılan bir haberin içinde 10 dakikadan uzun video da var, ani çıkışları saymadığını da biliyorum. Ama söz konusu habere halen Facebook üzerinden ziyaretçi var.
Şimdi asıl düşündürücü olan google link kısaltma sitesi resmi sitesi sayarken analyticin saymaması. Facebook, Twitter gibi sosyal medya siteleri bir ziyaretci kaynağı değil mi ? Neden saymasın? Benim sorguladığım iki katlık bir fark değil 8 katlık bir fark. Ben eskiden iki üç katlık farkları görmezden geliyordum.
Sunucudaki durum sitede kurulu TE bilişim temasındaki toplam değerlere çok yakın oralardaki sayaçlarda öyle abartılı farklar yok.
Değerli yorumun için teşekkür ediyorum