Extralarge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun
Teşekkürler hocam.

Mf.Rub adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O hız sınırları boş yere koyulmuyor. Zaten sıkıntı bu istanbulda uymuyoruz diyorsunuz istanbulda 2-3 kere böyle ceza gelince acaba tekrar tünel çıkışında hız yapabilecek misiniz? Edirne belediyesi çok güzel bir iş yapmış. Keşke diğer belediyeler de bu tarz uygulama yapsa da ortalıkta trafik canavarı olmasa. 6km hızdan ne olacak demeyin ortada bir limit varsa herkes ona uymalı.
Siz hiç araba kullanmadınız sanırım? İstanbul'da tünel çıkışında 50KM hız sınırına ceza kesilse, ülkede isyan çıkartır bütün şoförler. 50KM diye bir hız sınırı olamaz, olsa bile bunun için ceza kesilemez. Ayrıca benim aracımın gaz pedalına dokunsanız zaten 50KM hıza çıkıyor.

AtomCmyLMz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çalıştığım için biliyorum; Trakya bölgesi özellikle trafik cezalarına çok dikkat ediyor. Hele ki Çorlu - Kırklareli arası 5 civarı hız kontrol noktası var. Aynı durum Edirne'de mobil araçlar için geçerli. 2-3 kamera bağlı araç gün içerisinde dolaşarak hız sınırını aşanları tespit ediyor. Kaldı ki siz zaten sınırın 50 olduğu yerden 56 ile geçmişsiniz hocam. Üzülerek belirtmem gerekir ki, herhangi bir hak talep etmeniz sizi mahçup edecektir.
Hocam ben çok ceza yedim İstanbul ve Ankara içerisinde ve uzun yollarda. Yeri geldi otobanda 180KM ile ceza yedim. Ama hiçbir zaman 200TL ceza ödemedim. Otobanda yediğim ceza bile 189TL tutarındaydı. Şahsen 56KM ile 200TL ceza yemek benim lügâtımda tecavüzden başka bir şey değildir.

ByAkman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
50 ise limit o iş bitmiştir. Ortada bir ters durum yok bence. İstanbul yazmıyorsa o ilin sorunu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
50KM ile 200TL ceza yemek size gerçekten normal birşeymiş gibi mi geliyor? Ben ceza kesilmemesi taraftarı değilim, kessinler. Ama neden 200TL?

Broon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açık konuşmak gerekirse, trafik kuralları uyulması için vardır. (Bende her zaman uymuyorum oda ceza olarak geliyor.(Hız olarak değil)) Trafikte önemli olan cana birşey olmaması ve bu ciddi birşeydir. Şunu kabul ederim sen arabanla gittiğinde 100 ile gitsende bir kazaya sebep olmayabilirsin ancak işler böyle yürümüyor. Emniyet katsayısı dediğimiz birşey var, bunun belli bir noktaya aşılması bir sorun yaratmamasına rağmen bunun kontrol altında tutulması gerekiyor.
50KM ile yenen bir cezaya ben hız sınırı demiyorum hocam kusura bakmayın. Hava cezası diyoruz böyle cezalara. Belediyenin karnı doysun.

webtrorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam fahiş bir ceza değil yediğiniz tutar, bende istanbulda haramidere tem bağlantı yolunda geçen sene haftalık 1 doz alıyordum 80 olan yerde 90-92 ile giderek.. %10 hız aşımından 195TL geliyordu.
Ben otobanda (120 hız sınırı) 180KM ile radardan geçerek 189TL ödedim hocam indirimsiz.

musti_com adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz o yoldan 56 ile gecmemissinizdir hocam. Normal hizdan 6-10 arasinda bir dusus yapiliyor ve geriye kalan trafik cezasina yansiyor. yani normal hiziniz 66-70 km arasindadir ve 10 km yanilma payi dusuldukten sonra size gelen cezadir o. Ve normal, avrupada yanilma payi dusuldukten sonra 1km basina 36 euro ceza uygulaniyor.

Bence dua edin yine az gelmis..
Ceza tutanağında tespit edilen hız 56KM yazıyordu hocam.

MOTTO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bundan sonra Edirne'de 50'yi geçmezsiniz işte, orada trafik kazası ve can & mal kaybı daha az olur. Bundan daha güzel ne var?

Türk milletinin parasını alma, canını al diye boşa dememişler.
Valla öyle de bir geçeceğim ki, artık yapacağım şey belli. Radar görünce yavaşla, radarı geçince bas Zaten hepimiz öyle yapmıyor muyuz? Not olarak belirteyim, otoban bağlantı yolu olduğu için yaya geçişlerine müsait bir yok değil. Ayrıca 50KM ile yaptığınız yaya karışmamış bir kazada kimseyi öldürmezsiniz.

mehmetoyamak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı cezayı ben de yedim dostum. Sonuçta konulan bir hız sınırı var ve biz bu sınırı geçmişiz Benim durumum daha kötü gerçi anayolda sağ tarafta okul var diye hız sınırını 50'ye çekmişler.
İyi sizde okul varmış hocam, benim geçtiğim yol otoban bağlantı yolu.

rafet55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O cezamıkine zamanın birinde kaçak et eve geliyorum pazar günü hava kapalı kış ama benim dünya umurumda değil güzel bir gece geçirmişim akşamda dominos pizzada vadiya alacam part time motorcuyum neyse samsun atakum gidişte şeraton samsun önünden sahil yoluna bi girdim karşımda ekip arabası önümde 3 motorcu bende motosiklet hadi bee dedim anında 88 TL kitlidi polis amca tabi benim moral sıfır içimden rafet gece yediğin hurmalar pazar cebini tırmaladı dedim polis amcalar biz sürücüleri seviyor karadeniz yollar kaymak gibi olunca burda ceza yemememk gibi şansın yok geçmiş olsun bende hıncımı ogs ve kgs kaçak geçerek çıkarttım neyse ki ceza gelmedi

Exwore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sene 2016 hala daha 1975 yılının arabalarına göre hız sınırları kuralları var.
Kesinlikle katılıyorum, yukarıda da bahsettim. Altımdaki arabanın gaz pedalına dokunduğunuzda zaten 50KM hıza ulaşıyor. Kaldı ki otoban bağlantısında 50KM hız sınırı neden?

zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
%10 esneklik payı var söylentilerine hiç de katılmıyorum bende bir defasında ceza yemiştim hız sınırını çok cüzzi miktarda geçmeme rağmen..
Belediyenin karnı acıkınca esneklik payı tanımıyor hocam. %10 olmuş %30 olmus, ne kadar para lazımsa o kadar esnek olacak.

Dksy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun, zaten arkadaşlar cevapları yazmışlar. Büyük olasılıkla hız limiti düşük olan bir yerden geçmişsiniz ve normaldir yediginiz ceza sanırım son cezalardan haberiniz yok.
Hocam cezalardan haberim var, her ay 1-2 ceza yiyorum. Ama hiç 50KM ile 200TL ceza yememiştim. Ben hala bu hızlarda bu kadar fahiş rakamlarda cezalar kesilmesine karşıyım.

fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
50 ise limit 55 tir 56 kmh de 199 tl gelir

Bende pazartesi günü çorumda yedim sanırım bekliyorumçorlu askeriye önünde hız 70 ti 50 ye düştü ve aktif o kameralar

Geçmiş olsun
Yukarıda da bahsettiğim gibi, bu hızlarda bu rakamlar çok fazla.

metinciris adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hız göstergeleri 4 puan yüksek gösterir. GPS aleti ile ölçerseniz bunu görürsünüz. 4 km esnekliği bundan dolayı.
Geçmiş olsun. Bir daha dikkatli sürün.
Radar lokasyonlarını öğrenmiş olduk hocam, bir daha kine radarda yavaşlarız. Zaten milletçe hep öyle yapmıyor muyuz?

DarksPrince adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sorun sizde. Neden araba sürüyorsunuz? 50 KM için at arabası sürmeniz lazım. Keza dokunsanız 56'yı görür bu arabalar.
Karşı yorum yapanlara bakmayın hocam, bu ülkede hiçbir insan otobanda 120 ile, şehir içinde 50-70 ile gitmiyor. Özellikle E5 karayolunda önünüzdeki araçları takip edin, radara geldiğinizde tüm araçların stop lambaları yanar, radar geçildiğinde lambalar söner. Bu, iyi olmuş yavaş gitseydiniz diyenlerin hepsi de o insanlardan işte. Ceza yemedikleri için kurallara uyduklarını sanıyorlar Bu ülkede herkes çakal, umarım başınıza gelmez de birazdan 120KM hız yapacağınız otoban bağlantı yolunda 50KM ile ceza yeyip isyan etmezsiniz.

Hepinize iyi forumlar dilerim.