Ben domain piyasasını uzaktan takip eden biriyim 20-30k lara 2 tane domain aldım oda projelendirmek için. estibot'a baktığımızda 1 ay önce 20k$ gösterdiği domainlere şuan 10k$ gösteriyor. türkiyedede domain piyasasının durgunlaştığı belirtiliyor. projesi olan kişilere satılırsa domainin fiyatı çıktıkça çıkar. 60k ile 120k arasına gider. ama gel al bende şu domain var demeyle domain tüccarlarına satılacaksa 15-30k ya hemen r10da satılır. Bekletilirse sürekli forumlarda domain bloglarında, açık artırma sitelerinde göstermelik olarak ihaleye çıkarılırsa (örnek ihalede alt limit 100 bin tl) domainin reklamı bolca yapılırsa herkesin bu domainin satışından haberi olur ve takip ederse çokta iyi fiyata gider. geçenlerde snapnames'te yasar.kom diye bir domain 25bin tl ye alıcı buldu. Adamın yaptığı tek şey snapnames'te sol üste herkesin domaini görmesi ihaleye katılmasını saglamak oldu. Çok bilgim olduğu için yazmadım bunları domainin ederi satıcının tecrübesine göre değişiyor işin özü. Gecenlerde ege/net diye bir domain 15k civarına forumda satıldı ben görmedim duymadım görsem bende mutlaka o cıvarlarda bir fiyata almaya çalışırdım. Benim gibi bir çok kişi olduğunu düşünüyorum türkiyede görmüyorlar duymuyorlar ucuza gidiyor böylelikle domainler. Neyse uzun yazmayı sevmem ama bu konuda sessiz kalmak istemedim.
Not: yasar-kom o rakamları gördü ama alıcı ödeme yapmadı. Diğer teklif verenlerden birine 4k küsür dolara satıldı.