Kusura bakmayın bu konuda yardımcı olamayacağım çünkü şu güne kadar ceza yemiş ne kadar sitem varsa hepsini sildim yenisini açtım. Açıkçası ben ceza yiyen sitenin sıralamadan düşen sitenin bir daha düzeleceğine pek inanan birisi değilim. Düzelenler elbette var ama ben her zaman 3 yıllık emek de olsa 5 yıllık emek de olsa en baştan hatasız ilerleyerek daha sağlamını açmaktan yanayım.
Örnek ile açıklıyayım;
İlaç prospektüs sitemiz var. binlerce ilaç var hepsini de sitenize eklediniz eski sitenize. Hit alldığınız hiti olan 20-30 ilacı geçmiyor diyelim ve bu siteniz ceza aldı diyelim.
yapacağım şey şu olur. yeni bir site açarım, binlerce ilaç bilgisi ekleyeceğime 30-40 içerik girerim o içeriklere 1 yıl boyunca çalışırım ve daha sonra araştırma yap yapa ilaç sayısını yavaşça artırırım sapa sağlam taş gibi siteye sahip olmuş olurum.
Ben artık kolay kolay ceza yemiyorum çünkü zamanında çok yedim ve neden yediğimi öğrendim ve o yaptığım hataları tekrarlamadım.
ha bazen gaza gelip ben de hata yapabiliyorum, fazla link alabiliyorum ama onu da düzeltme yöntemi olarak eski aldığım backlinklerden 1-2 tanesini disavow tool kullanarak redddiyorum bir nevi dengeye sokmaya çalışıyorum.
Yeni site açmak kendi şartlarımı göz önünde bulundurduğumda mümkün değil. Ayrıca sitem ceza almış demek ne denli doğru bilemiyorum fakat kendi payıma yine cevabındaki püf noktam bazı backlinkleri kaldırmak olabilir sanırım..
Dengeyi kurmak adına..
Teşekkür ederim cevabın için..