Webkanyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabi istanbulda isen bu fiyatlara işte alabilirsin, bu fiyatlara iş veren firmalardada çalışabilirsin.

Ünlü bir siber güvenlik firması var istanbulda tamamen yerli firma. Yaptığı şey şu;

Mobil uygulama altyapısında güvenlik tedbirlerinin kontrolü yapılıyor. Herhangi güvenliği zedeleyecek tedbirler alınıyor. Raporlanıp uygulama sahibi firma bilgilendiriliyor ve geri dönüşlerle işlem yapılıyor. Gözümün önünde;

Evet Uygulamanızda güvenlik tedbirlerine zarar verebilecek etken var yada yok kelimesi için 3 aylık 94000 + KDV hizmet faturası kesti.

Eğer bu kelimenin devamında şu işlemler yapılacak ise +ücret
Raporlama +ücret
Danışmanlık +ücret
Testler +ücret

daha sayarımda neyse.

Bir firmanız var ise insanlar 2 şey için sizden hizmet alırlar.

1- Güvence
2- Firma yapısı

Güvenceyi şöyle açıklayabilirim. Geçen gece 2'de bir arkadaşım aradı. Whatsapp benzeri uygulama yapacaklarını ve içerisinde bir reklam ağı olacağını söyledi. Dinle dinle.. kesme sözümü lütfen!

İlk sorum şuydu: Neden whatsapp varken senin içerisinde reklam ve promosyon sunacağın bir uygulamayı kullanayım? Uygulama daha baştan çöp.

Yerli uygulama yerliye destek ver dedi. Yerli birşeye sırf yerli olduğu için destek vermem. Rakipleri ile aynı imkanlarda yada daha avantajlı bir ürün olacaksa amenna.

Anlatmaya devam etti. Benim konuşmalarım için nasıl bir güvence veriyorsun diye sordum? Çok güvenli olacak. şu programlayacak bu programlayacak. Senin dediğin adamı ben ve yazılımcılar tanıyor. Bunu kullanan insanlar nereden bilecek? Kaç milyon tl'ye kadar konuşmalarımı sigortalıyorsun diye sordugumda o nedir cevabı gecikmedi. Mesela hollandada muhasebe hizmeti alsan bile orta halli bir mali müşavirlik firması onun yanlış faturalama yada evrakta eksiklikten doğacak olan ve bu yüzden senin firmana gelecek olan zararı 7 milyon Euroya kadar sigortalıyor.

Bir yazılım firması kuruyorsanız sizin yazılım yada iş bilmeniz yetmez. Bu firmanın zarüri giderleri, personel giderleri, devlet bazlı giderler vs'ler olacaktır. Bunun dışında müşteriye neyi garanti ediyorsunuz? Misyon ve vizyon yazıları öyle başka yerden al kopyala, iki güzel söz yazmakla olmaz. Bunlar zaman, güç, tecrübe ile oluşur. Bugün bana 20 milyon tl verin yarına size kurumsal yapıda bir firma kuramam illaki zaman ve tecrübeye dayalı birşeyler eksik kalır.

Demek istediğim kendini pazarlarkende altı boş olmayacak. Sırf egolarını tatmin etmek için işin ucunda para kazanmıyorsan kaybettiğin zamana yazık.

Yapılan bir işin kalıcı olması ve saygı görmesi için;

1- Aidiyet duygusu hisseden bir ekip olmalı,
2- Herkes sadece kendi işini standartlara uygun ve tam yapmalı
3- Çıkacak ürün standartlara sahip olmalı ve çok çok iyi dökümante edilmiş olmalı
4- Bedavaya getirme çabası yerine kalite finanse edilmeli
5- Herhangi bir innovasyon danışmanı pazar araştırması ve hangi eksikliğe çözüm getirdiği, ara ürünmü, ana ürünmü gibi sorulara cevap alınmadan işe girişilmemelidir. Amaçsız birşeyin yerli olması, dünyanın en iyi kod uzmanı tarafından programlanması sokaktaki insana hiçbirşey ifade etmez.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:51:59 -->-> Daha önceki mesaj 16:41:37 --

Ev gibi düşünebilirsiniz. Talep ettiğiniz projede;

1- Graphic Designer
1- Front-End Developer
1- Back-End Developer
1- Test Engineer
1- Project Manager

+ Sabit şirket birimleri çalıştığında +SGK ve zarüri giderler eklendiğinde en az 60 bin TL gibi bir maliyet çıkar. Ev ile çok benzerdir. Bir ev yapmaya kalksanız birçok usta birim devlet katkıları belediye giderleri şu bu derken aynı standartlara sahip diyebiliriz. Bu ülkede beyaz eşya, plastik ve yazılıma verilen para boşa görünüyor.

Düşük ücretler vererek sektörü önemsizleştiriyosunuz. Ben 5 sene üniversite okudum okula 150 bin tl harcadım. Mühendis diplomasını alana kadar pertim çıktı siz neden bahsediyorsunuz anlamadım gerçekten.

Neyse iyi günler hepinize.
Verdiğin yanıt aslında beklediğim ve olması gereken yanıt. Sektör deneyimin ne yönde bilmiyorum ama;

"Tabi istanbulda isen bu fiyatlara işte alabilirsin, bu fiyatlara iş veren firmalardada çalışabilirsin. " dediğine istinaden, kendi şirketim dışında iki adet şirketin daha ortağı ve aynı zamanda İngiltere merkezli yıllık 20 milyon euro civarında cirosu olan bir şirketin Türkiye ayağının bilişim üzerine olan tüm işlerinin ortağı biri olarak işlerin yakında böyle olmadığını üzülerek söyleyebilirim ki anlayacaksın

Verdiğin örnek, penatrasyon firması ile ilgili ve henüz Türkiye'ye yeni yeni giren ciddi deneyim ve bilgi isteyen çok gelişmiş bir örnek. Biliyorum çünkü bu hizmeti veriyoruz.

Genel olarak kesinlikle haklısın fiyatlar evet senin dediğin gibi olmalı bu konuda hem fikiriz. Ama burası Türkiye ve senin dediğin rakamlara belki 1000 firma içerisinden 1 2 firma ulaşıyor. Neden sen, ben olmayayım o ayrı konu oraya girmeyeceğim.

Okula yatırdığın parayı tek işten çıkarırsan ohoo Şaka bir yana müşteriler önce marka değerine bakar, sonra yaptığın işlere ama en önemlisi arkasında ne kadar durduğuna. Ama ne olursan ol referansların kaliteli olmadığı sürece en iyi yazılımcı ol bir işe yaramazsın.

Büyük işler yapmak için önce küçük işler yapmak kaba tabirle biraz ağız kokusu çekmek gerekiyor, iyi ve kaliteli bir çevre zaten en önemlisi.

Tekrar altını çizerek belirtiyorum yazdıklarında haklısın ama o rakamların yeri burası değil. Konu geçmişime bakarsan piyasada ciddi iş yaparken R10'da web üzerine hiç konu açmadığımı görebilirsin. Nedeni benim rakamlarım R10 için uygun değil, çünkü burada hepimiz üreten tarafız yada işi bilen tarafız son kullanıcı değiliz. Örnek veriyorum benim kurumsal basit 5 sayfalı web sitesi için ajanslara verdiğim minimum rakam 3000 TL. Burada konuyu açsam referanslarım bunlar bak ben buyum desem kaç kişi alır? Cevap SIFIR. Rakamını belirleyen aslında yaptığın işler dışında hedef kitlen. Benim burada açtığım konular mesai dışında körelmemek adına uğraştığım ekstrem şeyler.

Kısaca bu rakamlar R10'a veya buna benzer platformlara gitmez. Sana gelen veya senin gittiğin yerlere gelir. O yüzden yazmıştım aslında sana. Neyse çenem düştü arkadaşın konuyu baya saptırdık affına sığınalım ince ince uzayalım