merhaba arkadaşlar 3 yıl önce spordan yarım saat önce gnc marka pro performance l-carnitine 500mglık 2 hap kullanıyordum ve kardio yaparken baya bir yararını görmüştüm. Sonrasında çevremden çok tepki görünce ve olumsuz yorumlar duyunca kullanmayı bırakmıştım.
Son aylarda düzenli olarak spor yapıyorum son bir yılda 10 kiloya yakın verdim fakat vermem gereken 8-10 kilo daha var. 10 kilo vermeme rağmen yağ oranım yüksek. Aylardırda kilo vermek dahada zorlaştığı için l-carnitine takviyesi yapmayı düşünüyorum.
Şimdi benim 2 sorum var;
1. l-carnitine spordan önce 1000mg almayı düşünüyorum herhangi bir yan etkisi, zararı vs. var mıdır?
2. l-carnitine için buradaki ürünü düşünüyorum, hardline marka fiyatları uygun geldi fakat sporcu bir arkadaşım kötüledi. Önerdiğiniz başka bir marka/ürün var mıdır?
kullananlar veya bilgisi olanlara danışmak istedim.
EKLEME
Konuyu okuyanlar için bir güncelleme yapmak istedim bir süre kullandım sonrasında sebepsiz yere kalbimde çarpıntılar oldu testler vs. doktora göründüm bir şey çıkmadı l-carnitini bıraktıktan sonra bir daha tekrarlamadı zamanla geçti. Ne derece bağlantılıdır yorum yapamam fakat bunuda belirtmek istedim araştıran arkadaşlar için.