zUhd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anlaşmamıza gerek yok hocam, amacım sizinle polemik yapmak da değil. Kimsenin yazdığını veya anlatmak istediğini anlayamayacak bir durumum da yok hamd olsun. Ben ilk mesajınızda yazdığınız yanlış düşünceniz sebebiyle mesajınızı alıntılamıştım. Nitekim ilk mesajınızda kaybedenlerin aşırı hırs, 1 koyup 100 alma düşüncesi, eğitim almadan balıklama atlama gibi faktörlerden dolayı para kaybettiğini yazmıştınız. Sabır, para yönetimi, eğitim ile de para kazanmak mümkündür demiştiniz. Şimdi diyorsunuz ki her şeyi yapsanız da kaybedebilirsiniz, bunları yaparsanız başarılı olma şansınız daha yüksek olur. Başarılı olma şansınız daha yüksek olur ile ilk mesajınız arasında ciddi bir mesaj farklılığı vardır. Bu değişim benim için yeterlidir. Belki ilk başta da anlatmak istediğiniz o şekildeydi, ancak sitenize ziyaretçi çekmek için böyle bir mesaj yazmış olabilirsiniz.

Belirttiğiniz gibi forex şu an her yerde gösteriliyor. Neden gösteriliyor diye hiç düşündünüz mü? Çünkü forex şirketleri o reklamlardan ağına düşürdükleri müşterilerle milyonlar kazanıyor. Bu sebeple reklamlara yüzbinler harcamak önemli olmuyor. Ve forex piyasasında kurumlar çoğu kişinin sandığı gibi spreadden – alım satım farkından para kazanılmıyor. Müşterinin kaybından kazanç sağlanıyor. İlk kurum aracı olsa da arkadaki kurum her zaman market makerdır.
Bu sebeple halka açık yerlerde tavsiye edilmemesini söyledim. İnsanların %70 i kaybediyor, yuvalar yıkılıyor, insanlar kredi borçlarına giriyorsa bu sadece insanların suçu değil, kurumlarında temsilcilerine ödedikleri yüksek komisyonlarla onları yalan ve aldatma makinesine döndürmelerindendir. Gizli bir numaranın arayıp şu hesaba bu kadar yatır, terör suçundan kurtul gibi bahanelerle dolandırıldığı bir ülkede de bu durum gayet doğaldır.
İlk başta da dediğim daha investor şifresi, SPK denetlediği kurumlar yatırımcı aleyhine birşeyler yapabiliyor mu gibi sorular soran tecrübede bir kişi olarak siz insanlara yol göstermek yerine bireysel tecrübelerinizi paylaşılan bir blog dan öteye gitmemenizi tavsiye ederim.

İyi çalışmalar.
1. 2800 kelimelik saatlerce uğraşılmış özet olarak ''çok dikkatli olun, şöyle eğitim alın, bunu yapacaksınız bakın girmeyin'' diyen makaleler yerine 20 kelimelik hızla yazılmış ve link verilmiş bir yazıyı '' değerlendirip sonuç çıkartan'' birine açıklama yapmama dahi gerek yok.

2. Yılların ustası vs. olmadığımı zaten belirtmiştim. Çalıştığım brokerlardan (2 tane) trade hayatım boyunca herhangi bir pislik görmedim, çıkıp yalan söyleyip milleti mi karalamam gerekiyor? Başkası gördüyse pekala çıkıp hakkını savunabilir, bu bana düşmez. Kendi adıma görürsem onu da çıkar yazarım, görmediğime yorum yapmam.

3. Bloğu açıp ve sizin çıkıp ''bir takip etsek'' lafınıza kadar kendi halinde forex yatırımı yapan bir yatırımcıydım. Yani, ya millet benim tradelerimi nasıl takip edebilir acaba diye düşünmedim, gereksiz bilgiler yerine başka eğitimlere önem veriyorum, zira bir şey satmadığım için siz başta kimseye bir şey kanıtlama ihtiyacım da yok.

Sonuç olarak ben bildiğim kadarıyla, ''tecrübem kadarıyla'', bu işten para kazanabiliyorum, siz de icraat yerine konuşmayı seviyorsunuz anladığım kadarıyla. Yıllardır internetten para kazanan ''site kur ordan kazan'', forex vb. türevi işlerde başarılı olabilen birine '' bloğunda yok şunu bunu aşma'' gibi tavsiyeler size ve sizin gibilerine biraz uzun gelir. Ben size burada herhangi bir tavsiye vermiyorum, siz de lütfen içi boş tavsiyelerinizi kendinize saklayın ve yazdığım, yazacağım şeylere yorumlarınızı eksik edin!

Verdiğim, vereceğim son cevaptır, boş işlerle uğraşacak gerçekten vaktim yok. Hayatta başarılar.