oborahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam elbette haklısınız, başta dediğim üzere sadece şahsi fikrimi beyan ettim ve sadece biraz ticaretten anlarım, artık devir katma değer yaratma devri. Eğer üretim yapmıyorsanız katma değer yaratacaksınız. Yani projelik diye bir domain alıp bekleme yapmak bana çok rasyonel bir davranış gelmiyor.

Sorunuza an itibari ile verebileceğim yanıt (konu ile alakalı aklıma gelen 2. kelime) https://www.google.com.tr/search?q=t...e=off&q=sosyal

Görüldüğü üzere eleman .biz ile 2. sırada SSKyı geçecek hali de yok zaten.

İlk kelime test idi.

Tekrar etmekte fayda görüyorum (3. kez) katma değeri olmayan bir şey'in (TTK ya göre şey=mal) ticari anlamı da yoktur.
Hocam verdiğiniz örnekte gördüğünüz üzere ilk domainde sosyal kelimesi geçiyor. 2. sıradaki domainde sosyal kelimesi geçmiyor. Sizin önceki verdiğiniz proje örneğindeki tezinize zıt bir durum olmuyor mu bu? Yani burada domaninin projedeki önemi açık ve net şekilde ortaya çıkıyor. Burada domainin projeye etkisini görmüş oluyoruz. Yani her proje için her aklımıza gelen domaini kullanamayız. Mutlaka projeyi anlatan ve açıklayan bir domain olmalı. Bir de aynı isimde aynı projenin yapıldığı bir .com uzantılı domainin olmaması .biz uzantılı projeyi üst sıralara taşımış hocam. Daha önceki deneyimleri bunu çok kez test ettim.