Bir kaç kelime ile özetleyebiliriz arkadaşlar. Google eski seo tekniklerini bitirmek istiyor derdi backlink satışı yapanlarla yani tek başına minik seo yapanlar değil. Tüm paravan ağları çökertmeye ve etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Yükselme sistemini çözmüş kişilerin yıllardır aynı seo teknikleri ile ilerlemesi haksız ortam yaratıyordu tabi google bunu farklı düşündü çünki reklam satmakta zorlanıyor du. Satışları arttırabilmek adına önce pagerank sıfırladı. Daha önceden bir sinyal verdi yıl başından sonra penguin 4 gelebilir dediler biliyorsunuz çok haber yaptik bu konuda. Yani ben paravan backlink sistemini bitirip reklam satacam dedi zaten. Şuanda evet saçmalıyor ama bir nedeni var. Şuan kimsenin doğru seo yöntemini bulmasını istemiyor. Aynı taktik ile bir site ilerlerken diğeri geriliyor. Hata yaptım deyip başa sariyorsunuz aslında doğru yaptınız ama google tuzaklarla dolu. Yeni ve spam siteleri başa alıyor neden bak bunlar almış başını gitmiş sen geçemezsin gel reklam al. Dert bu açıkçası. Link satışını öldürürken haksız çıkmamak adına sosyal medyayı değerli kıldı. Bakın ben link devrini kapatmadım sadece değiştirdim dedi. Üstüne mobil amp güncellemeleri aralıksız yapma nedenine gelirsek. Gerileme olduğunda acaba bundan mı şundan mi demekti. Bir çok neden var arkadaşlar. Cepten yapabildiğim kadarı ile anlatmaya çalıştım. Sevgiler selamlar.