Konuyla ilgili ogretmenimle konustum. Insanlarin kamera sakasi veya bir hirsizlik oyunu oldugunu dusunup yaklasmadigini dusunebilecegini soyledi. Ama yani oyle bile olsa bir Alahin kulu cikip yardim etmez mi yav
Bir kaç gün önce televizyonda National Geographic kanalını izlerken sosyal bir deney yapılıyordu ilgimi çekti izlemeye başladım.
Bir tane oyuncuyu çok şık elbiselerle donatıp, gayet bakımlı, modern bir görünümde yolda yürürken ayağı takılıp düşüyor ve o anda etrafındaki birç ok kişi adamı kaldırmak için yanına gidiyor, kolundan tutuyor, iyi misiniz diye soruyor v.s
Daha sonra aynı adamı bu sefer yırtık pırtık eski kıyafetli bir hale sokuyorlar ve yine aynı yerde yürürken yine ayağı takılıp düşüyor, yerlerde sürünüyor resmen ama kimse yardımına gitmiyor.
Daha sonra başka bir sosyal deney yaptılar. Bu sefer o yırtık pırtık kıyafetli adam yoldan geçenlerin önünü kesip karnının aç olduğunu söylüyor ve bir çok kişi adama para veriyor.
Yine aynı şekilde aynı adam bu sefer şık ve modern görünümlü halde yoldan geçenlerden para istiyor ancak hiç kimse para vermiyor.
Bu deneyi Türkiye'de yapsan yine aynı sonuçları görürüz.