Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
otel boş kalınca fiyat düşme zorunluluğu olmaz. otelci olarak olayı açıklıyorum.

sezon başlamadan önce gerek fuar gerek bağlantılar ile oteller acentalar ile anlaşma yapar. misal; A acentası B otelinden 1000 gecelik oda kiralar aralarındaki sözleşmeye bağlı olarak ödemesi peşin/taksitli bir plana bağlanır ve ortak kurallar gereği bir sözleşme imzalanır. A acentası ben bu fiyat aralığında sadece Türk müşteri getiricem der, C acentası ise sözleşme gereği sadece ukraynalı, rus vs. getirir.

Fiyat düzenlemeleri tamamen acentanın elinde isterse bedava, isterse gecesi 10 dolardan, isterse 1000 dolardan size konaklama satar.

en mantıklısı acentalar aracılığı ile otel rezervasyonudur. lakin acentanın gecesi 100 tl dediği odayı kapı müşterisi olarak otele gittiğinizde otelde kimse olmasa bil 200-250 tlye tutabilirsiniz sezonda.

çünkü oteller boş kalsa bile gerek taşıdığı marka, gerek standartları gereği kaşesini düşürmez. rakam oynar, azalır ama çok fazla bir şey beklemeyin.

yine bir örnek ukrayna vatandaşı olan kız arkadaşım, kaynanayla birlikte haziran sonu Türkiyeye geliyorlar ve işletme sahibi olduğum otelden (indirim hakkım olmasına rağmen) 8 gecesine 4000 tl fiyat almışken tatilbudur.com üzerinden (mikatur anlaşmalı acenta) 3000 tlye aynı paketi ve geceyi satın aldım (istanbul-izmir gidiş dönüş bileti içinde). halbuki booking.com üzerinde ise 3700 vs.di fiyatı.

acentaya göre durum farklılık gösterir.

dipnot:
en uygun fiyatlar otel ve sezon kapanmaya yakın son aydır (ekim-kasım). çünkü acenta elindeki son odaları vermek ister. sezon sonunun bir diğer avantajı ise oteller kaliteyi biraz daha yukarı çeker. sebebi tripadvisor, holidaycheckin gibi sitelerde yüksek puan alıp sezonu daha iyi puanlarla kapatmak istemeleri. kötü yorumlar altta kalsın diye.

Bilgilendirme için teşekkür ederiz Mustafa, peki bu sene ki turist yogunlugu nasıl rus olsun ve diğerleri azalış gözle görülür derece diyorlar sizce nasıl işin içindeysen? Ve tavsiye alanya oteli var mı günlüğü 100-150tl arası uygun olur 4, 5 gece