Selam,
Muhtemelen sanal sunucunuzu kurarken "Thin Provision" değilde "Thin Provision Lazy yada Eager Zeroed" seçerek kurdunuz.
Bu nedenle vermiş olduğunuz alanın tamamını küt dosya büyüklüğünde oluşturdu. Yani siz sanal sunucunuzdan dosya silseniz ekleseniz ESX bunu görmeyecektir.
Eğer bu şekilde kurulmamış ise; Windows yada Linux da en son gelinen dosya boyutu örneğin 100 GB ise ve siz sonra 50 GB sildiyseniz ESX de dosya boyutunuz 50 GB 'a düşmez en son geldiğiniz dosya boyutunda kalır.
En iyi öneri yedek alıp sıfırdan "Thin Provision" seçip, ana diskinizden en az 10 GB (Bu değişebilir) boş kalacak şekilde sanal sunucu kurmanızı öneririm.
Hep es geçilen bir şey var bunuda hatırlatmak isterim ki verdiğiniz ram de ana harddisinizde yer kaplar vereceğiniz ram + harddisk toplam miktarını göz önüne alarak ve ana diskinizin boyutunu hesaplayarak disk alanı vermeniz bu gibi sorunların önüne geçmesine engel olur.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Cevap için çok teşekkürler. Kurulum yaparken Thin Provision'u seçtim. Disk kapasitesi 1.81 TB olmasına rağmen iki disk için de disk alanını 1.79TB seçtim. Ama RAM boyutunu göz önünde bulundurmamışım.
Eğer bunun çözümü yoksa yani ESX'de diski Windows'un gösterdiği disk ile senkronize edemezsek datastore1'in içine girip herşeyi silip tekrar Windows kurulumu yapabilir miyim? Daha doğrusu datastore1'in içine girip herşeyi silsem sıkıntı ortadan kalkar mı? Diskin boyutu orjinal haline döner mi?
Çok soru sordum kusura bakmayın