emir_tnk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet hocam hangi otelde kalacağının belgesi değil de nerede kalacağını , kimin yanına ne için geldiğini , dönüş uçak biletin var mı diye de soruyorlar. Babam ve yakın arkadaşım geldiler tek tek sorguya aldıkalrı için arkadaşımda hiç bir dil yoktu ve onu almayacaklardı , sonrasında babam durumu izah etmiş ve benim numaramı verdiler , polisler beni aradı ve ukraynaya misafir bekliyormusun benzeri sorular sorup eğer havaalanında isen kapıda bekle geliyorum dedi , geldi oturumumun resmini çekti ve sonrasında babam ve arkadaşıma giriş mührünü vurdular. Bu durum ile ilk defa karşılaştım Ukrayna'da kanunlar bu ara çok hızlı değişiyor ve akılları sıra yeni yapılandırmaya giriyorlar. Örneğin yeni pasaport çıkarıp , direk Ukrayna'ya ilk seyahatini yapanlar da biraz göze batıyor açıkçası. Harkov havaalanında böyle sorunlarla hiç karşılaşmadım lakin Lviv'de neden bilmiyorum işler bayağı sıkı.
Hocam bişe sormak istiyorum. Biletleri gidiş-dönüş aldık. Kuzenim de ingilizce yok ama ben de var. Kalacak yer olarakta bir yer ayarlarsak bir sıkıntı olur mu ? Bir de kontrol sırasında kuzenimin yerine durumu açıklamama izin verirler mi ? Yani o ingilizce bilmiyor ben yardımcı olayım tarzında.