Merhaba arkadaşlar, kişisel sitem için kullandığım domainim var.
Bi kaç gün önce Ubuntu VPS satın aldım, sitemi artık o VPS'te barındırmak istiyorum. Bunun için Türkticarette barınan domainim için, x.domain.com ve y.domain.com diye 2 tane Name Server oluşturdum ve IP adreslerine VPS'in IP'sini girdim.
VPS'de özel bişey yapmadım, Apache ve PHP kurdum sadece. IP adresi ile siteme ulaşabiliyorum. 24 saatten fazla süre geçmesine rağmen hala NS adresleri üzerinden siteme ulaşamıyorum. Normalde x.domain.com veya y.domain.com yazdığımda sitemin açılması gerekmiyo mu? Bu şekilde kontrol ediyorum ki erişim sağlandığında domain'e ait DNS adreslerini yeni oluşturduğum NS adreslerine yönlendirecem. Şu an domainimde eski kullandığım hostingin DNS adresleri mevcut.
Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim. Teşekkür ederim.
eger sadece 1 site fln barındıracaksan NS kayıtların satın aldıgın yerde kalarak sadece A kaydını yonlendirerek sıkıntını giderebilirsin.
Bunun dısında BİND kurarak kendi NS sunucunu yapabilir ve Domainlerinin kayıtlarını kendi sunucunuzdanda yönetebilirsiniz.