Konu ölmüş ama ameliyat olmayı düşünenlere bir fikir olur diye yazmak istiyorum.
Öncelikle 6 gün önce ameliyat oldum.
çocukluğumdan beri gözlük kullanıyordum ve sıkılmıştım artık..
Ameliyat olmadan önce bayağı araştırma yaptım ve ameliyat olanlarla görüştüm.
Ben günün en az 10 saatini pc başında geçiriyorum işim gereği.
Öncelikle araştırmalarıma göre korneası ince olan insanlar biraz sıkıntı çekiyormuş, yanma ağrı falan oluyormuş onu belirteyim.
Şu tarihte çok çeşitli lazer teknikleri var, ben qlasik ameliyatı oldum.
Önce Avrupa göz merkezinin kampanyası vardı orada ücretsiz muayene oldum lasik ameliyatı önerdiler, sonra özel bir doktora oldum 150tl verdim (reklam olmasın diye yazmıyorum, merak eden pm atarsa söylerim) o doktor da uygun deyince İstanbul Cerrahi'de ameliyat etti. Fiyatı 750
Tabi öncesinde aklıma takılan soruları sordum
-sürekli bilgisayara bakıyorum kuruluk, batma yanma yapar mı? (ilk zamanlar yapar dedi)
-gözümün önündeki bulutumsu şeyler çoğalır mı? (hayır azalmaz da çoğalmaz da dedi)
operasyon 5 dakika kadar sürdü hiçbir şey hissetmedim sadece biraz baskı uygulandığını hissettim ve size önerim: ameliyat olmadan önce ameliyat videosu izlemeyin (ben izledim ve biraz korktum)
Ameliyattan 10 dakika sonra çıkıp dolaşabiliyorsunuz güneş gözlüğü ile. Hiç ağrı sızı çekmedim çok şükür.
Ara sıra kenarlarda bulanıklaşmalar ve akşamları biraz ışık dağılmaları oluyor 2 gün önce muayeneye gittiğimde 6 ay içerisinde tamamen geçeceğini söyledi.
Göz önündeki bulutumsu şeyler de gözlükte alıştığımız için çok rahatsız etmiyordu ama ameliyattan sonra biraz rahatsız etmeye başladı. Alışacağımı sanıyorum.
Son olarak güvendiğiniz bir doktora gidip sorun. Kornea kalınlığınız iyiyse ameliyat olun.
Vesselâm